De ce vrea Bill Gates un vaccin: „Trebuie ca adevărul să iasă la lumină”

De ce vrea Bill Gates un vaccin: „Trebuie ca adevărul să iasă la lumină”

Bill Gates a ajuns în ultimele luni în centrul atenției prin teoriile conspiraționiștilor. El a abordat acum subiectul.

Cofondatorul Microsoft a vorbit despre ce ar trebui să se întâmple cu toate aceste conspirații despre cum vaccinul ar implanta cipuri în oameni. „Trebuie ca adevărul să iasă la lumină. Sper că [această conspirație] va dispărea pe măsură ce oamenii află ce se întâmplă, de fapt”, a explicat Gates pentru CNBC. În februarie, fundația Bill și Melinda Gates a anunțat că donează 100 de milioane de dolari pentru cercetări în dezvoltarea vaccinului anti-COVID.

În iunie, fundația a anunțat că mai donează 1,6 miliarde de dolari pentru alianța Gavi de dezvoltare a vaccinurilor.

„Vrem să ne asigurăm că nu-i lăsăm pe oameni să moară doar pentru că nu au acces la un vaccin. Vom obține o ofertă bună pentru vaccin și avem nevoie ca toată lumea să profite de asta. Multe companii sunt implicate în acest demers.”
Bill Gates

De ce nu avem încă un vaccin, conform lui Bill Gates?

După izbucnirea pandemiei COVID-19, conspiraţioniştii au susţinut că el este, de fapt, în spatele apariţiei noului coronavirus, având ca scop reducerea populaţiei la nivel mondial. Asta și pentru că e una dintre cele mai puternice voci care au avertizat încă de acum câțiva ani cu privire la problema imensă a unei pandemii în această perioadă, când planeta e mai conectată ca niciodată.

Acum, Gates a spus că vom avea un vaccin până la finalul anului – dacă avem noroc. Chiar dacă formula va fi acceptată și testată, tot durează până când vor fi produse sute de milioane de doze.

„Nu s-a întâmplat niciodată ca întreaga planetă să dezvolte un vaccin de acest tip sau la o așa dimensiune a distribuției. Astfel, nu-i chiar un proces rapid sau simplu.”
Bill Gates

Legat de conspirații, Bill Gates este conștient că acestea există. Totuși, spune că nu poate înțelege cum de a devenit ținta unor teorii atât de ieșite din comun. De altfel, cofondatorul Microsoft spune că este foarte greu să nege aceste teorii, însă nu pentru că ar fi adevărate, ci pentru că sunt atât de stupide sau ciudate.

Legat de discursul lui din 2015, atunci a avertizat asupra unui potențial numărul uriaș de decese, ca urmare a unei pandemii mondiale. Deși argumentele acestuia aveau o bază științifică, mulți au considerat discursul ca o amenințare a miliardarului.

Citește și:
Etichete: