Biletele pentru acest zbor au fost vândute în doar 10 minute și destinația e „nicăieri”

Biletele pentru acest zbor au fost vândute în doar 10 minute și destinația e

Compania aeriană Qantas a vândut recent, în numai zece minute, toate locurile pentru un ”zbor către nicăieri”, care pe 10 octombrie va survola unele dintre principalele atracţii turistice ale Australiei. Zborul este către „nicăieri”, deoarece va ateriza în același loc din care va decola, și anume Sydney, durând șapte ore.

Aceasta este o modalitate prin care această companie încearcă să compenseze din pierderea veniturilor provocată de restricţiile de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Companiile aeriene caută soluții pentru a ieși din criza provocată de pandemie

Acest zbor, care va fi efectuat cu un avion Boeing 787 ce va decola de la Sydney, va survola muntele de granit roşu Uluru, insulele Whitsundays şi Marea Barieră de Corali, avionul urmând să aterizeze tot la Sydney după şapte ore de călătorie, potrivit aceleiași surse. Biletele, cu preţuri cuprinse între 572 şi 2.754 de dolari (486 – 2.341 de euro), s-au vândut în zece minute, acest zbor fiind ”probabil cel mai rapid vândut în istoria Qantas”, potrivit unui reprezentant al companiei.

Ai plăti 800 de dolari sau mai mult pentru un zbor către nicăieri? Peste 130 de persoane din Australia au făcut asta, în mai puțin de zece minute.

Compania aeriană, care a pierdut aproape două miliarde de dolari de la începutul pandemiei, va efectua un zbor unic „Great Southern Land” care va pleca și va ajunge la Sydney. Pasagerilor li s-au promis vederi minunate ale iconicelor obiective australiene, precum Marea Barieră de Corali, Uluru, Kata Tjuta, Byron Bay, Bondi Beach și Sydney Harbour.

Biletele de la clasa economy au avut un preț de 787 de dolari, economy premium la 1.787 e dolari, iar la clasa business, un bilet a fost 3.787 de dolari, dar totuși zborul a fost sold out în mai puțin de zece minute. „Știam că acest zbor va fi popular, dar nu ne așteptam să se vândă chiar în zece minute. Se vede că oamenilor le-a lipsit călătoritul”, a spus un purtător de cuvânt al Qantas.

Citește și: