Banca Transilvania tocmai a luat decizia: mare atenție la aceste condiții, români

Banca Transilvania tocmai a luat decizia: mare atenție la aceste condiții, români

Pentru cei care se gândesc să-și cumpere o casă, este momentul să ia în considerare și factorul eficiență energetică atunci când își aleg imobilul. În acest proces, Banca Transilvania îi sprijină pe viitorii proprietari cu noi beneficii la credite “verzi”.

Banca Transilvania lansează Creditul imobiliar / ipotecar verde, prin care îi încurajează pe clienții săi să achiziţioneze imobile cu eficienţă energetică mai mare, contribuind la o dezvoltare a unei economii durabile.

Care sunt beneficiile dacă alegi să cumperi un imobil verde?

Creditul imobiliar / ipotecar verde lansat de Banca Transilvania include mai multe avantaje, astfel încât să te gândești la viitor.

Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine cu o dobândă variabilă în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât şi în cazul refinanţărilor.

Oferta BT presupune rate mai mici cu până la 5% faţă de un credit imobiliar BT standard, iar valoarea ratei rămâne la fel de mică pe toată perioada de creditare.

O locuinţă verde înseamnă un mediu mai sănătos, costuri mai mici la utilităţi, amprentă de carbon mai redusă, dar şi standarde mai ridicate de viaţă. Din aceste motive, Banca Transilvania vine în sprijinul viitorilor proprietari, pentru a-i ajuta să facă o alegere cât mai prietenoasă cu mediul.

Ce înseamnă cel mai nou credit Banca Transilvania?

Creditul include imobile cu performanță energetică superioară cu certificat energetic A sau B superior, cu consum anual specific de până la 163 kWh/m­².

Se acordă în lei, avansul este de 15%, iar perioada împrumutului este între 5 şi 30 de ani.

Dobânda este de 4,77%, formată din IRCC (Indice de Referință pentru Calcularea Creditelor) și o marjă fixă 2,6 puncte procentuale.

Pentru acordare sunt luate în considerare veniturile permanente, de tipul salariilor, pensiilor, chiriilor, dividendelor sau a veniturilor din străinătate de minim un an etc.

Primii paşi spre noua casă verde pot fi făcuţi online, pe site-ul băncii, prin simularea unui credit cu ajutorul Calculatorului de rate și prin solicitarea unei consultanţe.

Ca exemplu, pentru un credit în valoare de 200.000 de lei, pe o perioadă de 30 de ani, cu 360 de rate egale, cu dobânda de 4,77% pe an, IRCC 2,17% plus marja fixă de 2,60%, rata este de aproximativ 1.045 de lei.

Citește și:
Etichete: