Astronauții NASA fac glume la telefon, pentru că se plictisesc în spațiu

Astronauții NASA fac glume la telefon, pentru că se plictisesc în spațiu

În timp ce astronauții NASA, Bob Behnken și Doug Hurley, erau în Golful Mexic, prinși în capsula Crew Dragon a SpaceX, ore întregi, s-au gândit că timpul ar trece mai repede dacă ar face niște farse la telefon, relatează The New York Times.

Ce faci să nu te plictisești în spațiu

Hurley a recunoscut, la o conferință de presă, că recenta călătorie de întoarcere asemănătoare cu rollercoaster-ul, prin atmosfera Pământului, a fost dificilă. Însă acesta a glumit despre faptul că cei doi s-au ținut ocupați, în timp ce așteptau în interiorul capsulei. Cum? „Am făcut apeluri telefonice prin satelit către oricine ar putea răspunde”, așa cum este citat de Times. „Apropo, a fost distractiv!”, adaugă el.

Astronautul a mai spus reporterilor că factura telefonului trebuie trimisă CEO-ului SpaceX, Elon Musk.

Misiunea SpaceX, un succes

Musk a fost ușurat să vadă că ambii astronauți ai NASA au revenit pe suprafața Pământului duminică, după ce au petrecut 62 de zile în spațiu.

„Nu sunt foarte religios, dar m-am rugat pentru asta”, a spus Musk în timpul conferinței de presă în urma amerizării.

Colaborarea dintre NASA și SpaceX a ajuns la un alt nivel, odată cu amerizarea primei capsule Dragon cu doi astronauți la bord.

NASA colaborează de mulți ani cu SpaceX, compania fondată de Elon Musk. Până acum însă, respectiva colaborare nu se reflecta și în transportul de persoane, doar de materiale necesare pe ISS – Stația Spațială Internațională.

Inevitabilul s-a produs duminică, la ora 21:48 – ora României, când doi astronauți americani s-au întors pe pământ prin intermediul capsulei SpaceX Dragon. Ca referință, cei doi au plecat în spațiu în luna mai, a acestui an. Amerizarea s-a produs în Statele Unite, în apropiere de Florida.

Aceasta este o premieră foarte importantă, deoarece marchează prima reîntoarcere din spațiu a unui echipaj cu o capsulă privată. Capsula Dragon, care s-a decuplat cu succes de Stația Spațială Internațională noaptea de sâmbătă spre duminică la ora 2.37 ora României. A urmat un zbor de circa 19 ore timp în care nava a efectuat manevre pentru a coborî pe orbite din ce în ce mai joase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: