Acest artist transformă obiectele din casă în artă SF și o face extraordinar de bine

Acest artist transformă obiectele din casă în artă SF și o face extraordinar de bine

Uneori ne străduim să găsim inspirație – ne rătăcim și căutăm ceva care să fie dincolo de blocul nostru creativ sau al oricărei ființe care a creat ceva până acum. Doar vrem să fim originali întotdeauna.

Acest artist, mai mult ca sigur nu lasă să se vadă că ar avea vreo problemă cu inspirația. Eric Geusz este inginer de software și artist, iar operele lui sunt ceva mai inedite decât suntem obișnuiți să vedem.

Artistul nu vede articole de uz casnic, ci nave spațiale de inspirație casnică.

Ce înseamnă asta? De la sticle de șampon la deschizătoare de conserve și până la banalul ketchup, toate se transformă în obiecte de artă, care par gata scoase dintr-un film SF.

Eric Geusz
Opera inginerului și artistului Eric Geusz este o dovadă că inspirația este peste tot în jurul nostru. De ceva timp, Eric transformă obiecte obișnuite de uz casnic în modele spectaculoase de nave spațiale și sunt complet în afara acestei lumi.

Eric Geusz
“Am desenat și realizat nave spațiale din Lego de când am văzut Star Wars în 1997”, a spus Eric.

Eric Geusz
“Sunt un mare fan al SF-urilor și al fantezie și mă găsesc adesea visând cu ochii deschiși, transformând lumea din jurul meu în propria mea lume”.

Eric Geusz
“Sunt întotdeauna inspirat de marii artiști de science fiction precum Moebius, Ralph Mcquarrie, Chris Foss și Syd Mead. Îmi plăcea să mă uit prin cărțile de artă conceptuală în copilărie și încă o fac și acum. Unele dintre jocurile mele video preferate sunt Homeworld, Mass Effect și Halo”.

Eric Geusz
Eric îi încurajează pe toți să viseze mai mult. “Navele spațiale sunt ca niște dragoni”, a spus el. “Ești liber să îi faci să arate cum vrei, dar felul în care te fac să te simți este cel mai important”.

Eric Geusz
Iar, în definitiv, sentimentul pe care ți-l oferă arta este în cele din urmă cel mai important și tot ceea ce rămâne după ce deja ai uitat cum arăta tabloul, sculptura sau imaginea artistică, care te-a impresionat atât de mult.

Eric Geusz
“Încercarea de a veni cu un design original, dar familiar este cu siguranță cea mai grea parte”, a adăugat Eric. “Există atât de multe modele bune de inspirat, dar încerc și să găsesc ceva unic. Fac multe schițe și o iau de la început cu anumite lucrări, până mă pot convinge că am găsit varianta optimă”.

Întreaga colecție a artistului poate fi vizionată aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: