Ar putea fi singura balenă din lume de culoare albă: pare din lapte sau săpun

Ar putea fi singura balenă din lume de culoare albă: pare din lapte sau săpun

Oamenii interacționează cu balene de sute de ani și, pentru cea mai mare parte din acest timp, le-au vânat și studiat. Cu toate acestea, nimeni nu știe exact de există o balenă albă.

Migaloo este numele singurei balene albe, o creație cât se poate de naturală din specia balenelor cu cocoașă (humpback whale). Ilustrată în imaginile alăturate, aceasta te lasă cu gura căscată, dacă treci de faptul că pare făcută pe calculator, o jucărie sculptată în săpun.

Existența ei este consemnată de mai puțin de un deceniu, dar se pare că și în 2020 și-a făcut simțită apariția pe coasta de est a Australiei. Pentru prima oară în acest sezon, oamenii din zonă au putut-o vedea pe 15 iunie. Migaloo trece regulat pe acolo, pentru că își parcurge traseul anual de migrație. Destinul ei este supravegheat îndeaproape de Fundația pentru Balenele Pacificului (Pacific Whale Foundation).

În opina experților, aceasta ar putea fi singura balenă cu cocoașă de culoare albă, adult, din natură. Tocmai pentru că este atât de specială, Centrul de Cercetare a Balenei Albe (The White Whale Research Centre) și Moștenirea Marii Bariere de Coral (Great Barrier Reef Legacy) i-au deschis o pagină de Twitter și Instagram

Migaloo-balena cu cocoasa alba

Postări precum cea de mai jos pot fi văzut destul de des pe pagina de Instagram a balenei, în timp ce pe Twitter sunt menționate ultimele locații în care a fost depistată. ”O balenă alb, posibil Migaloo, a fost văzută pe coasta de sud îndreptăndu-se spre nord. Va depăși Sydney în curând și Cape Byron oricând săptămâna aceasta, după miercuri”, se arată într-una dintre postări.

În opinia experților, Migaloo s-a născut în 1986 și a fost identificată pentru prima oară în 1991, în timp ce trecea pe lângă Byron Bay, o oraș de coastă din Australia. Cu un pic de noroc, ar trebui să trăiască până la 100 de ani.

 

View this post on Instagram

 

The humpback whales are slowly making their way up the east coast of Australia – keep a look out for this big fella! He should be joining them soon 😁🤞 repost from @whale_soundzzz

A post shared by Migaloo (@migaloo_photos) on

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: