Anunț pentru viitorii șoferi: ce se întâmplă cu examenele auto 

Anunț pentru viitorii șoferi: ce se întâmplă cu examenele auto 

În Românie e stare de urgență, iar Parlamentul a fost solicitat să aprobe o prelungire a acesteia, potrivit unui nou decret prezidențial. În acest context, DRPCIV are un anunț legat de examenele auto.

Starea de urgență din România se prelungește cu încă 30 de zile, începând din 16 martie, potrivit decretului prezidențial emis de Klaus Iohannis. Acest lucru trebuie aprobat și de Parlament, dar sunt slabe șanse ca demersul să nu fie votat, în ciuda unor voturi de respingere din opoziție.

În acest context, mai multe instituții publice trebuie să-și adapteze programul de lucru și activitățile. DPRCIV, spre exemplu, a venit cu detalii legate de examenele auto.

Ce se întâmplă cu examenele auto

Examenele pentru obținerea permisului auto au fost suspendate încă 30 de zile, potrivit DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Perioada începe chiar din prima zi a declarării stării de urgență – adică 16 martie. Astfel, pe o perioadă de 30 de zile se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național.

Potrivit instituției, aceasta măsură va putea fi prelungită la rândul ei, în funcție de evoluția situației  actuale.

Detalii privind modalitățile de reprogramare în vederea examinării vor fi comunicate la încetarea stării de urgență prin intermediul serviciilor publice comunitare DRPCIV,  site-ul www.drpciv.ro, dar și pe site-urile Instituției Prefectului.

Examenele auto sunt suspendate în România din data de 17 martie, odată ce președintele Klaus Iohannis a anunțat primele 30 de zile ale acestei perioade. În perioada pandemiei de coronavirus e recomandată distanțarea socială și evitarea locurilor aglomerate. În aceste condiții, examenele auto nu se puteau susține, tocmai pentru că presupuneau interacțiune între cei care urmau să susțină examenul și polițiști.

Citește și: