Anunț pentru toți șoferii din România: se poate face asta doar 3 zile pe săptămână. Poliția explică situația

Anunț pentru toți șoferii din România: se poate face asta doar 3 zile pe săptămână. Poliția explică situația
Sursa foto: Poliția Română / Facebook

Din 18 mai, în România avem stare de alertă. E o perioadă cu mai puține restricții. Și, totodată, o perioadă în care poți rezolva chestiuni pe care le-ai amânat în perioada stării de urgență. În acest caz poate fi valabilitatea permisului auto.

Pe fondul stării de alertă, Brigada Rutieră a făcut trei precizări cu privire la prelungirea valabilităţii unor documente. În cazul dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere — cu drept de circulaţie, începând cu data de 18.05.2020, se menţine valabilitatea actelor emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b) sau alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Se aplică pentru starea de urgență, dar și pentru până la 45 de zile după încetarea acestei stăi. Pentru aceleaşi perioade se menţine şi valabilitatea prelungirii numerelor de înmatriculare provizorie, precum şi valabilitatea prelungirii dreptului de circulaţie dispusă de procuror sau de instanţa de judecată.

Din 18 mai, Brigada Rutieră și-a reluat activitatea de relații cu publicul.

În cazul unui permis suspendat, există un sistem îmbunătățit prin care șoferii să dea examenul. Șoferii care vor dori să-și recapete mai rapid permisul de conducere, vor avea la dispoziție trei zile pe săptămână pentru a susține examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, conform Impact.ro.

Ce zile au la dispoziție șoferii pentru examen?

Activitatea de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se desfășoară în zilele de luni, miercuri şi vineri, se vor organiza 3 serii a câte maximum 12 persoane. Totodată, pentru a participa la activitatea de testare, este necesară programarea în prealabil în ziua de marţi pentru activitatea de miercuri şi în ziua de joi pentru cele de vineri şi luni, în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii.

Cum te programezi ca să-ți recuperezi permisul? Pentru programare şi verificarea îndeplinirii condiţilor, șoferul trebuie să apeleze la numărul de telefon 0213233030 (interior 21191, marţi, în intervalul orar 10 – 14 şi joi, în intervalul 9 – 15). Trebuie să furnizeze informaţiile solicitate de către operator.

Testarea se susţine în perioada de suspendare a permisului de conducere. Totodată, sunt necesare următoarele documente: act de identitate (original) și dovada înlocuitoare a P.C. (original).

Citește și: