Anunț pentru toți românii care au card și cont bancar: Banca Transilvania a venit cu vestea surpriză

Anunț pentru toți românii care au card și cont bancar: Banca Transilvania a venit cu vestea surpriză

Banca Transilvania a transmis un mesaj deosebit de important cu privire la plata cu cardul. Și acum lucrurile ar trebui să avanseze ceva mai rapid.

Banca Transilvania a încercat, în 2020, să accelereze procesul de digitalizare. Odată cu acest demers a reușit să grăbească migrarea dinspre cash și chiar plata cu cardul către aplicații. De data asta, noul anunț are o importanță deosebită.

Banca a transmis că prin BT Pay vor putea fi făcute plăți online, care să fie confirmate cu Face ID, cod PIN sau amprentă pe telefon. E un demers care ar trebui să grăbească securizarea plăților online, dar și să ai mai mult control asupra plăților.

Banca Transilvania a mai transmis și ca BT Pay va fi disponibil și pe telefoanele fără NFC. Aici e vorba de telefoanele cu Android care nu beneficiază de așa ceva. Chiar dacă sunt puține, e posibil ca clienții respectivi să fie nemulțumiți că nu-și pot folosi telefonul la plată.

Ce face, de fapt, BT Pay de la Banca Transilvania

BT Pay e disponibilă pe Android și iPhone. Poți activa aplicația fără drumuri la bancă, iar odată ce va fi disponibilă opțiunea vei putea folosi telefonul ca să confirmi cumpărături online, fără SMS.

Ca să plătești cu telefonul, e bine să știi că asta se întâmplă pe Android prin BT Pay. Dar pe iPhone trebuie să introduci cardul în Apple Pay și faci tranzacțiile din Pay.

Un alt avantaj, cu care clienții ING Bank sunt deja familiarizați, e că poți trimite și primi bani de la prieteni direct în aplicație, ceva mai simplu decât prin transferul bancar clasic. Completezi suma, alegi numărul de telefon din agendă, completezi cu numele (dacă nu-i cel corect din agendă) și asta e tot. Și orice card Banca Transilvania ai avea, e disponibil în BT Pay. Practic, ai totul la îndemână.

Citește și: