Anunț important de la Revolut: ce se întâmplă de acum cu contul tău

Anunț important de la Revolut: ce se întâmplă de acum cu contul tău

Dacă deții un cont Revolut, atunci ar fi bine să te pregătești de câteva schimbări importante în următoarea perioadă.

Revolut a început să-și pună la adăpost clienții de efectele Brexit, inclusiv pe cei din România. Fintech-ul britanic a anunțat că a început deja transferul conturilor către Lituania.

Anunțul a venit printr-o scrisoare trimisă către principalii clienți din Europa Centrală și de Est, o mișcare anunțată de Revolut în urmă cu ceva vreme.  Noile condiții de transfer nu implică momentan modificări de tarife și comisioane, dar toate codurile IBAN vor fi modificate.

Schimbare la Revolut: toate conturile IBAN, modificate

Revolut susține că decizia de a-și muta clienții în Lituania are legătură cu Brexit.

„Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit.”
Revolut

E bine de știut că posesorii cardurilor Revolut vor putea folosi în continuare Revolut, indiferent de rezultatul Brexitului, iar fondurile clienților vor rămâne protejate de partenerii bancari. Termenii și condițiile de transfer sunt aproape identici cu cei actuali practicați în Regatul Unit. Modificările existente sunt doar pentru asigurarea conformității cu legile locale, după cum precizează scrisoarea.

Iată ce spune Revolut:

  • Entitatea Revolut cu care clienții vor avea avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronici autorizată de Banca Lituaniei. Această entitate are permisiuni echivalente cu cele ale entității Revolut din Regatul Unit (Revolut Ltd) și a pașaportat aceste permisiuni în toată Europa.
  • Pentru reclamații legate de serviciul Revolut, clienții sunt îndreptați către Banca Lituaniei. Dreptul care guvernează termenii și condițiile va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene. În unele cazuri, poate exista dreptul de a susține o plângere în instanța din țara clientului, în temeiul legilor din țara respectivă.
  • După transfer, toți clienții din ECE vor primi noi coduri IBAN SWIFT și SEPA pentru conturi în euro.

Ce se întâmplă cu contul tău

Dacă ai un cont Revolut, atunci vei primi primi noul cod IBAN, pe care trebuie să-l comunici pe mai departe angajatorului, prietenilor sau familiei ca să poți primi transferuri.

Dacă ești nemulțumit, Revolut îți spune că poți închide gratuit contul selectând pictograma de profil din aplicația Revolut, atingând pictograma Setări, derulând în partea de jos a paginii și alegând „Închide contul”, înainte sau după transferul către entitatea din Lituania. În prezent cardul Revolt este disponibil în peste 150 de monede diferite.

În România, cardul s-a lansat în 2018, iar serviciul a ajuns deja la un milion de utilizatori numai în țara noastră.