Android 11 are o dată de lansare oficială: tot ce trebuie să știi despre noua versiune

Android 11 are o dată de lansare oficială: tot ce trebuie să știi despre noua versiune

Android 11 este următoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru mobile creat de Google, iar până de curând, nu avea o dată exactă de lansare.

Google va lansa Android 11 în variantă finală începând cu data de 8 septembrie 2020. Informația a fost observată de cei de la Android Police într-o pagină a prezentării Hey Google Smart Home Summit. Deși era vorba de o prezentare Google oferită gratuit pe YouTube, la ora actuală, linkul se reflectă într-o eroare dacă încerci să-l accesezi.

În jurul minutului 18, dacă ar mai fi fost online, putea să vezi captura de ecran de mai jos cu un mesaj cât se poate de clar: ”Checklist for September 8th Android 11 Launch” (Lucruri de bifat până la lansarea Android 11 pe 8 septembrie). Referința către data de momentul lansării a fost făcută și de către doamna de pe fundal, Michele Turner de la Google. ”Vom lansa peste tot pe 8 septembrie”, insistă ea când face referire la noul meniu de power din Android 11, care facilitează accesul la mecanisme de control din case inteligente și diverse switch-uri.

Anunțul legat de versiunea finală de Android 11 a venit la aproximativ o lună după ce a fost publicată prima versiune beta a viitorului sistem de operare, pentru fi testată de către curioși. În urmă cu câteva ore a fost publicată a doua versiune beta a SO-ului. Android 11Ca referință, Android 10 s-a lansat în 2019 pe data de 3 septembrie, deci nu ne vom distanța prea mult de referințele anterioare, chiar dacă 2020 va rămâne în istorie ca fiind anul pandemiei.

Printre schimbările care vor defini Android 11, cea mai importantă ține de un sistem de notificări complet diferit. Acesta se va ancora în aplicațiile tale de chat și va face o treabă mai bună în a facilita dialogul cu expeditorul mesajului direct din notificare. Această actualizare va facilita înregistrarea nativă a ecranului în format video și va veni la pachet cu bule de chat plutitoare pe care le poți avea peste orice aplicație din prima-plan pentru a răspunde la un mesaj, dacă asta vrei.

În final, va exista un meniu stufos și util dacă ții apăsat butonul de power de pe Android, iar partea de interacțiune cu conținutul media din notificări va fi complet diferită.

Citește și: