Andrea Bocelli, concert în Domul din Milano: unde poți asculta ”rugăciunea” de Paște a artistului

Pentru a celebra Paștele Catolic și pentru a aduce o rază de soare în sufletul italienilor, Andrea Bocelli a susținut un concert în Domul din Milano, fără spectatori.

Andrea Bocelli ar putea fi considerat cel mai popular cântăreț italian al tuturor timpurilor, la nivel global. Încercând să facă un gest frumos pentru italieni și pentru credincioșii de pretudindeni, artistul a susținut un concert fără spectatori, în duminica Paștelui Catolic.

Gestul a fost făcut la invitația administrației orașului Milano, poate cel mai afectat oraș din lume, după New York, de pandemia cu care ne confruntăm în această perioadă. Concertul susținut în domul din Milano de Andrea Bocelli a durat aproape 30 de minute, a fost realizat fără spectatori și transmis în direct pe YouTube.

Intitulat Music For Hope, concertul a fost precedat de vocalize în piața Domului, de asemenea părăsită. Bocelli a gândit acest eveniment ca pe o rugăciune în fața coronavirusului. Din fericire, deși a fost transmis în direct, duminică de la ora 19:00, evenimentul a rămas imortalizat pe YouTube și poate fi vizionat oricând.

În Domul din Milano, Andrea Bocelli a interpretat mai multe piese din spectrul muzicii religioase, printre care Ave Maria de Charles Gounod ori Santa Maria de Pietro Mascagni, şi a încheiat cu imnul bisericesc Amazing Grace. „Să ne rugăm, în casa Domnului şi în ziua celei mai importante sărbători creştine, ca să putem depăşi cât mai repede posibil această perioadă dramatică şi să pornim cu o nouă conştiinţă pentru a ajunge la un nou mod de a avea grijă de aproapele şi de planeta noastră”, a spus tenorul italian pentru a-şi explica proiectul.

Milano este capitala regiunii Lombardia, startul focarului de coronavirus din Italia și zona cea mai afectată de pandemie din întreaga țară. Acolo s-au înregistrat aproximativ 10.600 de morți, din totalul de aproximativ 20.000 din întreaga peninsulă.

09:30 13.04.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video