Alternativa la Popcorn Time pentru jocuri face valuri online: ce este Vapor Store

Alternativa la Popcorn Time pentru jocuri face valuri online: ce este Vapor Store

În urmă cu câțiva ani, toată lumea discuta de Popcorn Time, un instrument de streaming care facilita piratarea filmelor de pe torrent, fără niciun fel de cunoștințe tehnice. Cineva a făcut o aplicație similară pentru jocuri.

Câteva mii de jocuri sunt disponibile în Vapor Store, o aplicație care a apărut în urmă cu mai bine de o săptămână și este promovată destul de intens în secțiunea de piraterie de pe Reddit. Cei de la TorrentFreak au reușit să și discute cu tânărul programator care se află în spatele proiectului.

Din câte se pare, o singură persoană a creat întreaga aplicație, interfața, mecanismul de descărcare și instalare a jocurilor și actualizările constante. Ca referință, la fiecare câteva zile, apare o nouă iterație a programului care remediază probleme sau introduce funcții noi.

vapor-store-meta 1

Pentru a menține însă legalitatea proiectului, precum Kodi în cazul filmelor piratate, Vapor Store nu vine la pachet cu lista de jocuri din captura de mai sus. Practic, nu facilitează download-ul la absolut nimic până nu-i introduci o sursă de conținut ilegal. Din fericire pentru pasionații de piraterie, există deja numeroase tutoriale în acest sens pe YouTube, Reddit și nu numai.

La fel cum Popcorn Time a inspirat o serie de clone de la momentul apariției, cu mai mult sau mai puțin succes, Vapor Store probabil ca face la fel. Momentan, însă, este singur și oferă o librărie de câteva mii de jocuri, într-o formă similară cu Steam. Momentan, este disponibil doar pentru Windows. Pentru ca interfața să fie frumoasă, iar toate jocurile găsite online să aibă coperți, descrieri și capturi de ecran, mai ești nevoit să-ți faci un cont pe IGDB Api.

Nu este foarte clar cât va mai supraviețui acest proiect, dar momentan îl găsești pe Github, iar având în vedere că, în mod direct, nu include acces la conținut piratat, nu va pleca nicăieri.

vaport store odyssey

Citește și: