Alternativa la colonizarea planetelor? Construirea propriului habitat în spațiu

Alternativa la colonizarea planetelor? Construirea propriului habitat în spațiu

Există două abordări principale pe care omenirea le poate adopta pentru a trăi în vastul spațiu. Cel mai des descris mod este cel al colonizării altor corpuri cerești, cum ar fi Luna și Marte. Această abordare vine cu unele dezavantaje majore, inclusiv tratarea solurilor toxice, a prafului, dar și problema gravitației. Alternativa este să ne construim propriile habitate.

În loc să încerce să construiască așezări pe suprafața Lunii sau a lui Marte, o echipă de ingineri consideră că ar trebui să extindem întinderea umanității în cosmos construind habitate orbitale de la zero.

În acest sens, inginerii aerospațiali ai Universității A&M din Texas și-au proiectat propriul habitat orbital, despre care spun că ar putea găzdui până la 8.000 de oameni, potrivit Universe Today. Cel mai important, au dorit ca habitatul, care ia în considerare gravitația artificială și alte aspecte, să fie locuibil pentru oamenii obișnuiți, mai degrabă decât pentru astronauții instruiți special.

În afară de gravitație, inginerii au proiectat și scuturi pentru a proteja locuitorii de radiațiile cosmice mortale

Astfel, habitatul a fost conceput special pentru a crea cât mai realist posibil o atracție gravitațională, potrivit cercetărilor publicate în revista Aerospace Science and Technology. Aceasta este o muncă dificilă pentru habitatul concentric în formă de cilindru, care parcurge o linie fină între gravitația realistă și inducerea unui rău de mișcare oribil.

Cercetătorii din Texas nu sunt primii care sugerează rotirea în jurul unei axe pentru a simula gravitația, dar inginerii au rezolvat o problemă comună cu ideea. Ei cred că au găsit raza corectă în jurul căreia ar trebui să se rotească pentru a se asigura că capul și picioarele unei persoane nu vor experimenta atracții gravitaționale diferite, ceea ce ar produce o senzație de greață groaznică în spațiu.

Întregul habitat, conform lucrării, ar fi sigilat cu un strat exterior de apă și stâncă de cinci metri grosime. Așadar, deși ar putea crea o călătorie spațială sigură, priveliștea probabil nu ar fi prea interesantă.

Așadar, alternativa la colonizarea altor planete este să ne construim propriile habitate. Acestea ar putea fi localizate oriunde în sistemul solar, ar putea fi de orice dimensiune pe care știința materialelor de construcție o permite și să aibă caracteristici diferite, cum ar fi temperatura, clima, gravitația și chiar lungimi ale zilei. Din păcate, suntem încă departe de a construi ceva de genul unui habitat complet dimensionat. Cu toate acestea, suntem acum cu un pas mai aproape de a face acest lucru cu lansarea acestei lucrări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: