27 nov. 2020 | 14:49

Acesta este un eveniment științific la care trebuie să participi luna aceasta, chiar de la tine de acasă

ACTUALITATE
Acesta este un eveniment științific la care trebuie să participi luna aceasta, chiar de la tine de acasă

Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizată pe 27 noiembrie 2020 în format online, fiind o premieră în istoria evenimentului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020 va reuni oamenii de știință din peste 35 de institute de cercetare și entități educaționale din întreaga țară direct online, sub forma unui program dinamic și captivant.

“Pasionații de cercetare și inovație se vor putea bucura din confortul caselor lor și în siguranță deplină de binecunoscutul eveniment care dă anual întâlnire întregii lumi a științei. Astfel, printre atracțiile principale care ne vor ține cu ochii ațintiți spre ecranele laptopurilor, tabletelor, telefoanelor sau PC-urilor, se numără demonstrații din partea profesorilor și studenților Academiei de Studii Economice din București, experimente spectaculoase ale studenților și profesorilor Facultății de Chimie din București, ateliere de caligrafie organizate de către cei de la Museikon și chiar și o discuție cu reprezentanții Poliției Române”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Descopera.ro.

Întreaga agendă a evenimentului va fi disponibilă pe site-ul Noaptea Cercetătorilor Europeni, programul începând pe data de 27 Noiembrie 2020 de la ora 17:00

Dacă participi la eveniment, vei fi provocat să faci anumite experimente inedite direct de la tine de acasă. Desigur, cu toate măsurile de precauție. Acest lucru va fi o premieră pentru acest eveniment care se desfășoară anual, pentru că va fi pentru prima oară când se va organiza online, în contextul actual al crizei sanitare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este un eveniment organizat în fiecare an începând din 2005 ce a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori.

În România, Noaptea Cercetătorilor se desfășoară simultan în peste 30 de orașe, dintre care amintim orașele partenere: Baia Mare, Brașov, București, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Eforie Sud, Miercurea Ciuc, Iași, Oradea, Pitești, Piatra Neamț, Ploiești, Roșiorii de Vede, Timișoara, Sibiu și Suceava.