Această mască e purificatorul perfect de care aveai nevoie în 2020

Această mască e purificatorul perfect de care aveai nevoie în 2020

LG a anunțat lansarea unui purificator portabil de aer pe care îl poți purta pe față ca o mască.

Purificatorul de aer PuriCare Wearable utilizează o pereche de filtre înlocuibile, similare cu cele pe care le-ai găsi în gama de purificatoare de aer LG pentru locuință, combinându-le cu ventilatoare cu baterie, pentru a te ajuta să respiri bine. LG spune că dispozitivul are senzori pentru a detecta când inspiri sau expiri și reglează în consecință viteza ventilatoarelor.

Anunțul nu menționează în mod explicit pandemia COVID-19, dar implică în mare măsură că masca a fost dezvoltată ca răspuns la aceasta. Compania spune că purificatorul de aer portabil este conceput pentru a înlocui măștile de casă purtate de unii oameni, precum și măștile de unică folosință.

Cât de eficientă e masca LG

În iulie, când LG a anunțat prima dată o mască realizată pentru acest context și a spus că va dona 2.000 din dispozitivele sale către un spital universitar din Seul, un executiv al companiei a spus că speră că va ajuta personalul medical „pe fondul pandemiei COVID-19 prelungite”, potrivit Korea Herald. Ei sperau că va ajuta personalul medical să poarte o mască ore întregi.

Este important de menționat, însă, că acest comunicat de presă al LG nu face nicio afirmație cu privire la masca ce încetinește răspândirea coronavirusului, inclusiv dacă filtrează aerul pe măsură ce expiri și inhalezi.

LG a refuzat să comenteze când The Verge a întrebat despre acest lucru direct și a spus că așteaptă până când certificarea și testarea sunt complete pentru a oferi detalii complete. Este un detaliu important, deoarece măștile se referă atât la împiedicarea celui care le poartă să-i infecteze pe cei din jurul lor, cât și să-l ajute pe acesta să nu se infecteze de la alții.

Centers for Disease Control and Prevention din SUA recomandă acum folosirea măștilor cu supape sau guri de aerisire, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, deoarece acestea nu filtrează „picăturile respiratorii expulzate” care ar putea permite purtătorilor să-i infecteze pe cei din apropiere.

Întrucât noua mască marca LG folosește ventilatoare motorizate, trebuie să fie alimentată pentru a funcționa. LG spune că PuriCare Wearable Air Purifier are o baterie de 820 mAh care asigură până la opt ore de utilizare în modul său de consum redus, scăzând la doar două ore în modul de mare putere.

Anunțul LG nu spune exact când va fi lansată masca sau cât va costa, dar notează că va fi disponibilă în al patrulea trimestru al acestui an pe „piețe selectate”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: