Ziua Îndrăgostiților: Google celebrează Valentine`s Day într-o manieră specială

Ziua Îndrăgostiților: Google celebrează Valentine`s Day într-o manieră specială

Ziua Îndrăgostiților este celebrată anual pe 14 februarie, iar în funcție de zona de pe glob în care te afli, s-ar putea să o mai auzi descrisă ca fiind Valentine`s Day sau Ziua Sfântului Valentin.

Ca în cazul fiecărei sărbători majore de peste an, Google celebrează ziua îndrăgostiților printr-un Doodle. Animația de câteva secunde de pe pagina principală a motorului de căutare îți atrage atenția asupra relațiilor de dragoste, înainte să te redirecționeze către rezultatele specifice acestei zile speciale.

Ziua Îndrăgostiților își are bazele într-o sărbătoare creștină construită în jurul sfântului Valentinus. În ultimele decenii însă, a devenit mai mult un fenomen cultural și comercial, decât o chestiune religioasă. Într-o manieră similară cu sărbătoarea Crăciunului, membrii cuplurilor iau cu asalt magazinele cu scopul de a-și impresiona partenerii de viață prin cadouri spectaculoase.

Pentru că este o sărbătoare ”de import” în majoritatea țărilor în care a ajuns să fie celebrată, Valentine`s Day nu este clasificată ca o sărbătoare națională. Nu este zi liberă de la stat și nici nu vine cu vreun beneficiu special pentru angajați. În același timp însă, proprietarii de magazine de bijuterii, florării sau cofetării lucrează în plus pentru a face față traficului adițional.

Chiar și dacă nu este celebrată în aceeași zi în toate culturile, Ziua Îndrăgostiților a existat din totdeauna, sub diferite forme sau nume. ”În Turcia, Valentine’s day este numai Sfantul Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi/Dulci. În cultura persană (Iran), S este o zi dedicată iubirii și are loc pe 29B în calendarul solar jalali. Dată corespunzătoare calendarului gregorian este 17 februarie. S se sărbătorește în Marele Imperiu Persan deja din sec 20 i.e.n. În Egipt este o altă zi a iubirii pe data de 4, numită ziua iubirii egiptene.”, conform Wikipedia.

Indiferent dacă este sau nu o sărbătoare importantă pentru tine, pentru binele relației, ar fi bine să te întorci măcar cu o floare acasă la persoana iubită la sfârșitul acestei zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Wikipedia