Cel mai popular Windows: Microsoft a reușit să te facă să uiți de XP și 7

Cel mai popular Windows: Microsoft a reușit să te facă să uiți de XP și 7

Când a lansat Windows 10, Microsoft s-a aruncat la niște pronosticuri absurde. Cele mai multe dintre ele nu s-au materializat nici acum, dar e bine de știut că Windows 7 nu mai este cel mai popular la nivel global.

Cu fiecare lansare nouă de Windows, Microsoft se confruntă cu probleme semnificative pe partea de adopție din partea utilizatorilor. Chiar dacă Windows 10 s-a bucurat de review-uri pozitive, în cea mai mare parte, utilizatorii erau obișnuiți să folosească Windows XP sau Windows 7. Din acest motiv, timp de mulți ani, au fost reticenți la tranziție și continuă să fugă de cel mai nou Windows.

Cu aproximativ un an înainte să înceteze suportul pentru Windows 7, Microsoft se poate lăuda că respectivul sistem de operare nu mai este cel mai popular Windows din piață. Platforma respectivă a fost detronată de către Windows 10.

Conform estimărilor obținute de Net Applications, Windows 10 este cel mai popular sistem de operare la această oră dintre cele create de Microsoft. Pentru a obține dominația în piață, noul SO a avut nevoie de o perioadă de trei ani și jumătate.

Dacă este să asociem niște cifre exacte acestei performanțe, în luna decembrie a anului trecut, cota de piață pentru Windows 10 a atins pragul de 39,22% din piață. Performanța înregistrată de Windows 7 a scăzut până la 36,9%. Conform estimărilor gigantului din Redmond, această schimbare a liderului ar fi trebuit să se producă semnificativ mai repede decât atât, dar a durat peste trei ani.

Aceasta este cea mai recentă dovadă a faptului că Windows 7 continuă să ocupe o poziție privilegiată în sufletul utilizatorilor și că mulți dintre ei sunt în continuare entuziasmați de stabilitatea și fiabilitatea cu care vine la pachet. Contează mai puțin că s-a lansat în urmă cu 10 ani.

În teorie, Microsoft a sperat ca după trei ani de la lansare, Windows 10 să fie instalat pe aproximativ un miliard de dispozitive. La ora actuală, termenul respectiv a fost extins, pentru că vorbim doar de 700 de milioane de aparate.

Suportul pentru Windows 7 va înceta pe 14 ianuarie 2020. De la acea dată, platforma cu pricina nu va mai beneficia de niciun fel de actualizări. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: