Vaccinurile pilulă sunt un vis pentru cei speriați de ace

Vaccinurile pilulă sunt un vis pentru cei speriați de ace

Când ne gândim la vaccinuri, ne gândim automat și la ace. Pentru unii, acele nu sunt mare lucru, dar pentru alții acestea sunt adevărate instrumente de tortură.

În viitor s-ar putea să nu mai fie nevoie de ace pentru a face vaccinuri. În schimb, vaccinurile vor putea fi aplicate prin niște pastile speciale cu „motor”, dezvoltate de cercetătorii de la University of California San Diego.

În prezent avem deja unele vaccinuri în formă de pastile, dar problema este că uneori pot fi distruse de acidul gastric din stomac, astfel încât nu mai au niciun efect. Vaccinurile orale care există pe piață în momentul de față nu sunt foarte multe. Cele mai populare sunt cele pentru tifos și holeră, conform Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Vaccinul pastilă cu motor ar putea însă să trimită substanțele eficiente exact acolo unde trebuie în corpul uman. Un asemenea vaccin pastilă ar putea fi binecuvântare pentru copiii speriați de ace, dar și pentru adulții care au o fobie în acest sens.

Noile vaccinuri nu sunt propulsate de mașinuțe mici sau ceva la fel de bizar, după cum arată cercetarea publicată în Nano. Așa-numitul motor va fi format din particule de magneziu și dioxid de titan. Aceste particule reacționează cu apa din corp, formând un jet de balonașe care propulsează în față pastila. Aceasta din urmă este încapsulată de o membrană protectoare, care nu lasă sucurile gastrice să o distrugă și, astfel, să îi distrugă eficiența.

Vaccinurile orale cu motor au fost testate până acum doar pe șoareci și au avut succes. Dacă acestea ar putea înlocui injecțiile și în cazul oamenilor, atunci cercetătorii cred că vom descoperi niște vacccinuri noi, extrem de puternice. Dacă pastilele cu motor ar fi direcționate direct către intestin, atunci s-ar declanșa o reacție imună mult mai puternică decât în cazul vaccinurilor clasice, de tip injecție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism