Vaccinul împotriva HIV SIDA există: au început testele internaționale pe oameni

Vaccinul împotriva HIV SIDA există: au început testele internaționale pe oameni

Infecția cu HIV continuă să fie una dintre cele mai mari maladii din ultimii 40 de ani, dar un nou vaccin s-ar putea să schimbe percepția asupra SIDA și a altor boli autoimune.

Este greu de estimat ce se va întâmpla peste un deceniu sau două în privința cercetării pe HIV SIDA, dar perspectivele sunt totuși un pic mai optimiste acum. Chiar dacă nu avem un tratament sigur și eficient care să ducă la vindecarea bolnavilor, un vaccin ar putea să fie soluția salvatoare pentru cei care trăiesc în zone predispuse la infecție, cum se întâmplă în anumite localități din Africa.

Cercetătorii de la Johnson & Johnson sunt gata să testeze internațional, pe oameni, un vaccine ce pare să funcționeze pentru prevenirea infecției cu HIV. Este important de reținut că aceasta este doar faza de testare, dar medicii sunt optimiști.

Noul vaccin este un mozaic tetravalent format din patru componente. Acestea au fost create pentru a spori imunitatea organismului în lupta contra diferitelor forme ale virusului. În faza de testare care a fost efectuată pe animale, s-a observat că două treimi din teste au fost încununate de succes. Ca urmare, deși nu este o soluție eficientă în proporție de 100% pentru tratamentul sau prevenirea afecțiunii, ajută foarte mult. În plus, nu este exclus ca rata de succes să crească semnificativ în cazul oamenilor.

Testele care au fost anunțat de Johnson & Johnson vor acoperi 3800 de bărbați în a doua jumătate a acestui an. Bărbați vor fi răspândiți în diverse colțuri ale globului. În prima etapă, se vor face teste în Europa, America de Sud și America de Nord, inclusiv în Statele Unite ale Americii. Participanții la studiu vor primi dozele de vaccin în patru sesiuni, iar rezultatele studiului ar trebui să fie agregate în 2023. Cu alte cuvinte, va dura destul de mult până vom vedea acest vaccin pus în circulație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: