24 iun. 2019 | 15:50

Motivul pentru care e atât de enervant să conectezi un USB

ACTUALITATE
Motivul pentru care e atât de enervant să conectezi un USB

Ai putea crede că ne-am obișnuit să conectăm USB-urile, care există deja de peste 20 de ani, dar câteodată ți-e mai greu decât vrei să recunoști.

Am trecut cu toții, cel puțin o dată în viață, prin momentul ăla enervant în care nu am reușit să conectăm un USB din prima. Probabil chiar ți-ai impus și să ții minte că se conectează cu cele două crestături în formă de pătrat orientate în sus. Totuși, când nu reușești din prima, intervine cumva un sentiment de neîncredere și îl întorci și pe partea opusă, doar-doar vei reuși să conectezi cablul sau dispozitivul de care ai nevoie.

Inventatorul USB admite cât de enervant este procesul

Ajay Bhatt este liderul echipei care a oferit USB lumii prin anii ‘90. Chiar și el e conștient de pseudoproblema prin care trecem cu toții. Acesta spune că înțelege nervii prin care trec utilizatorii cam de fiecare dată când trebuie să conecteze un USB. Pe de altă parte, menționează că există și un motiv pentru care a fost proiectat în felul acesta și anume: costurile.

Încă de la început, echipa care a lucrat la tehnologia USB știa că ar fi fost mult mai convenabil ca acestea să se poată introduce pe oricare parte. Așa cum sunt cablurile USB-C acum, care pot fi conectate în orice sens. Totuși, acest lucru înseamnă de două ori mai multe fire și circuite necesare pentru construirea unui singur dispozitiv. Astfel, în același timp, s-ar fi dublat și costurile.

Astfel, ar fi riscat foarte mult dacă ar fi lansat un produs scump, despre care nu știa dacă va avea sau nu succes. Încă de când Apple a adoptat porturile pentru computerele in 1998, tehnologia este cea mai populară la momentul actual. În viitor, pare să fie înlocuită de noua tehnologie USB-C, dar va mai dura ceva până va ajunge să domine.