01 nov. 2019 | 18:55

Trucuri Word, Excel și PowerPoint: cum setezi salvarea documentelor pe PC

ACTUALITATE
Trucuri Word, Excel și PowerPoint: cum setezi salvarea documentelor pe PC

În ultimii ani, versiunile recente de Microsoft Office au pus accent pe interacțiunea cu serviciile de cloud ale producătorului. Din acest motiv, te invită să te autentifici când folosești Word, Excel, PowerPoint sau Outlook. Pe de altă parte, dacă nu suporți OneDrive, nu este foarte clar cum poți să-ți salvezi de fiecare dată fișierele pe computer.

În mod implicit, atunci când folosești o versiune de Office recentă, precum Office 2016, Office 2019 sau Office 365, mecanismul de salvare a fișierelor a suferit schimbări majore față de acum câțiva ani. Când ai apăsat pe Ctrl + S sau ai deschis fereastra de salvare, îți sunt puse la dispoziție o serie de opțiuni care nu au legătură cu sistemul pe care îl folosești. Dacă nu ești atent, s-ar putea să-ți duci documentele în OneDrive sau SharePoint.

Te ții un pic departe de cloudul OneDrive, dacă vrei să salvezi din Word direct pe PC

Din fericire, există câțiva parametrii pe care îi poți ajusta pentru a scăpa, cel puțin aparent, de fixația Microsoft ca tu să-ți pui fișierele în OneDrive. Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt destul de facili și se aplică atât în Excel sau Word, cât și în PowerPoint. Gigantul din Redmond se pare că și-a dorit destul de mult să rămâi fixat pe ideea de cloud.

Dacă te-ai hotărât că te-ai săturat de cloud, accesează meniul File din stânga sus și intră la Options. Vei întâmpina o fereastră foarte similară cu cea de mai jos. Din partea stângă, te interesează secțiunea Save.

În partea dreaptă, bifează opțiunea intitulată cât se poate de sugestiv ”Save to Computer by Default” (Salvează în mod implicit pe sistem.) Eventual, câțiva milimetri mai jos, în partea dreapta, modifică directorul în care vrei să ți se ducă toate documentele noi printr-un click pe Browser.

La final, dacă ești mulțumit de modificările făcute, apasă pe Ok la baza ferestrei și încearcă să testezi câteva cuvinte noi. După câteva săpătmâni de exerciții, s-ar putea să țlegei mai

trucuri Word_Excel_Powerpoint

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele