Testele din care Samsung Galaxy Note 10 iese mai prost decât concurența

Testele din care Samsung Galaxy Note 10 iese mai prost decât concurența
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy Note 10 ajunge în câteva zile pe piață. Înainte de asta a ajuns deja la câțiva jurnaliști și primele teste de performanță nu-l pun pe-o treaptă prea ridicată. În competiția cu iPhone Xs Max și OnePlus 7 Pro, noul telefon Samsung înregistrează rezultate dezamăgitoare.

Samsung Galaxy Note 10 un telefon extrem de util, cu un hardware cât se poate de bun. Dar, dacă decizia ta de achiziție e influențată de testele benchmark, atunci noul Note e departe de-a te impresiona. Au fost testate, alături de acesta, telefoane de la Apple, Huawei și OnePlus. Totodată, așa cum era previzibil, un rival este și Galaxy S10 Plus. În timp ce Note 10 are un procesor mai bun, deocamdată, acesta nu este cu mult mai performant decât generația precedentă.

Cum s-a descurcat Samsung Galaxy Note 10 în fața altor telefoane

În timp ce în Statele Unite ale Americii și China Samsung Galaxy Note 10 va fi dotat cu Qualcomm Snapdragon 855, în Europa și alte țări va fi dotat cu Exynos 9825, produs de Samsung. Acest procesor are opt nuclee, o frecvență de lucru mai mare când e nevoie de performanță și e construit pe 7 nm.

După cum vezi din rezultatele de mai jos, Samsung Galaxy Note 10 Plus pierde mai mereu în fața iPhone Xs Max și uneori în fața Galaxy S10 Plus sau OnePlus 7 Pro. Mai jos decât acest telefon nu e decât Huawei P30 Pro, care folosește un cip dezvoltat și produs de Huawei, denumit Kirin 980.

Galaxy Note 10 sau Galaxy Note 10 Plus nu e un telefon mediocru. Chiar dacă pierde în fața iPhone, ține cont că depinde și de sistemul de operare, și de cum este optimizat telefonul. Samsung încă folosește Android și acesta e un consumator mai mare de resurse decât iOS.

Un capitol la care Samsung ar putea îmbunătăți performanța, pe viitor, este la placa grafică. Acolo, telefoanele sale se descurcă mai bine, mai bine chiar și decât Huawei sau OnePlus 7 Pro, dar departe de iPhone. Totodată, așteptăm niște rezultate noi după ce telefonul va fi lansat oficial pe piață. E de așteptat ca Galaxy Note 10 să primească actualizări de sistem care să-l facă mai bună, în mai multe scenarii de utilizare.

Samsung-Galaxy-Note-10-teste-performanta

Sursa: GSMArena