04 feb. 2019 | 17:30

Samsung Galaxy S10 vine cu o premieră mondială de care o să-ți pese

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10 vine cu o premieră mondială de care o să-ți pese

Samsung se pregătește de lansarea lui Samsung Galaxy S10, iar pe zi ce trece aflăm noi detalii despre acestă gamă de telefoane. Cea mai recentă informație dezvăluie faptul că S10 va veni cu o premieră mondială.

Știm cum vor arăta telefoanele din gama Samsung Galaxy S10, știm ce componente vor avea, iar acum aflăm și că vor fi primele telefoane ce vor suporta noul standard Wi-Fi, Wi-Fi 6 sau 802.11ax, potrivit informațiilor apărute la FCC sau Comisia Federală de Comunicații a SUA. Astfel, telefoanele coreenilor vor fi prime care vor putea utiliza noul standard Wi-Fi.

Wi-Fi 6 este mai bun decât 802.11ac (Wi-Fi 5, după noua nomenclatură) și ar trebui să crească capacitatea de utilizare de patru ori datorită utilizării mai eficiente a spectrului. Wi-Fi 6 va folosi opt benzi de frecvență de 5 Ghz și patru de 2,4 Ghz.

De asemenea, FCC-ul american a confirmat că toate modelele Samsung Galaxy S10 vor suporta încărcarea wireless inversă, introdusă de Huawei pe Mate 20 Pro, la o putere maximă de 9W.

Poate nu sună chiar impresionant, dar gândește-te că încărcarea wireless rapidă pentru Galaxy S9 este tot de 9W. Huawei nu a dezvăluit care este puterea de încărcare wireless inversă, dar testele arată că este de 5W.

Încărcarea wireless inversă ar fi utilă pentru momentele când ai avea nevoie să-ți încarci accesoriile de la telefon. Totuși, nu este ideal pentru că trebuie să ții accesoriul lipit de telefon. Nu tocmai practic Totuși, la 9W ar trebui să se încarce destul de repede.

Cât despre telefon, Samsung Galaxy S10 se va încărca wireless la 15W, iar încărcarea cu fir tot la 15W. Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy S10 Plus va fi de 4.100 mAh, pe S10 ajunge la 3.400 mAh, iar cel mai mic Samsung Galaxy S10 (5,8 inci) capacitatea bateriei va fi de 3.100 mAh.

Principalele puncte de atracție pentru noile telefoane Samsung sunt: ecranul perforat, care arată mai bine decât cel crestat, apoi faptul că are un scanner de amprente ultrasonic ce va fi integrat în ecran și va exista o versiune cu stocare de 1 TB internă.