06 iun. 2019 | 13:30

Tehnologia din aeroportul Heathrow care te va scăpa de nervi

ACTUALITATE
Tehnologia din aeroportul Heathrow care te va scăpa de nervi

Călătoria cu avionul este foarte convenabilă, dar poate fi și stresantă, mai ales din cauza procedurilor de la controlul de securitate de la aeroport.

Să ajungi din România în Italia sau Spania în doar câteva ore este extraordinar, dar călătoria cu avionul are și aspecte negative. Este grozav că poți străbate o distanță atât de mare atât de repede, dar trebuie să ajungi la aeroport cu două ore înainte de decolare, apoi trebuie să stai la coadă să-ți lași bagajul și mai sunt și controalele de securitate care pot însemna o pierde de timp de mai mult de o oră.

Un control de securitate amănunțit este esențial, dar este enervant faptul că trebuie să-ți scoți laptopul din bagaj, la fel și cosmeticele și lichidele. Dacă ai noroc, poate ești pus să te și descalți sau bagajul îți este luat pentru o analiză mai amănunțită.

În aeroportul din Heathrow se vor instala noi scannere care-ți vor face viața mai ușoară atunci când zbori la Londra.

Pasagerii care zboară prin Heathrow vor putea să-și păstreze lichidele și laptopurile în interiorul bagajelor, odată cu instalarea noilor echipamente de securitate. Autoritățile vor investi 50 de milioane de lire sterline în scannere cu tomografie computerizată, similare cu cele găsite în spitale, ce vor fi instalate în următorii ani pe aeroport.

Unde mai este folosită această tehnologie

Această tehnologie oferă o imagine mai clară a conținutului unui bagaj. Imaginile 3D detaliate vor putea fi rotite și analizate de personalul aeroportului.

„Această nouă tehnologie de ultimă generație nu numai că va spori siguranța aeroportului, dar va înseamna că viitori pasageri se vor putea concentra pe zborul lor, nu pe procedurile de la controlul de securitate”, a declarat Chris Garton, COO al Heathrow.

Și Baroness Vere, ministrul aviației, a spus că acest nou sistem va crește securitatea aeroportului și că „siguranța pasagerilor rămâne o prioritate”.

O astfel de tehnologie este deja utilizată în SUA, dar în doar două aeroporturi: Hartsfield-Jackson din Atlanta și în O’Hare din Chicago. Americanii speră să mai instaleze alte 300 de astfel de scanere în alte aeroporturi până în 2020.