Cum folosești instrumentul Google care îți șterge automat datele

Cum folosești instrumentul Google care îți șterge automat datele

Google a introdus în 2019 câteva instrumente prin care poți avea mai multă grijă de datele personale pe care n-ar strica să le folosești și tu.

Nu e niciun secret că datele noastre personale sunt colectate în permanență de către companii, care fac bani de pe urma acestora. Totuși, există câteva metode prin care le poți proteja măcar un pic mai bine. În acest sCum folosești instrumentul Google de protajare a datelor: ștergerea automatăens, Google îți oferă câteva opțiuni de securitate a datelor.

Istoricul de navigare spune foarte multe despre tine și poate fi o sursă extrem de importantă din care companiile extrag informații pe care le folosesc apoi să îți afișeze reclame targetate.

Cum îți protejezi datele personale prin ștergerea automată

Instrumentul este unul foarte util, în primul rând pentru că nu trebuie să te preocupi constant de ștergerea datelor. Setezi intervalul de timp dorit, iar apoi informațiile se vor șterge automat, fără ca tu să mai fii nevoit să intervii.

Dacă folosești serviciile Google, compania știe tot ce faci pe internet, în fiecare moment. Dacă intri în Activitatea mea, vei vedea aici toate căutările din istoric. Partea bună e că poți seta ca acestea să se șteargă automat, după un anumit timp. Astfel, datele tale personale ar fi un pic mai protejate.

Cum setezi ca datele tale personale să se șteargă automat. După ce intri în Activitatea mea, apasă pe cele trei linii orizontale din partea din stângă, de unde vei alege Opțiuni privind activitatea. Vei apăsa apoi pe Gestionați activitatea, după care, dă click pe butonul Alegeți să ștergeți automat. Apoi, vei putea alege intervalul de timp după care istoricul tău de pe Google să se șteargă.

Cum ștergi automat istoricul de pe YouTube. Tot în meniul Activitatea mea, vei vedea în partea de sus a paginii opțiunea Accesați istoricul YouTube. Vei urma apoi aceiași pași de mai sus: dai click pe butonul Alegeți să ștergeți automat și vei putea alege intervalul de timp după care istoricul tău de pe YouTube să se șteargă.

În viitorul apropiat vei putea face acest lucru și pe Google Maps, pentru ca datele personale legate de locație să fie ceva mai sigure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Nytimes