03 sept. 2019 | 16:16

Samsung face telefonul revoluționar care amintește de cele cu clapetă

ACTUALITATE
Samsung face telefonul revoluționar care amintește de cele cu clapetă
Telefonul pliabil de la Sharp, prezentat în aprilie 2019, e o versiune similară cu ce vrea să facă Samsung pentru 2020

Samsung Galaxy Fold e primul telefon pliabil al companiei. E, totodată, cel a cărui lansare a fost amânată până în septembrie. Pentru 2020, planul e mai mare de atât. Dacă aceste informații neoficiale vor fi confirmate, înseamnă că Samsung a învățat din greșeli, dar și cum poate cuceri piața telefoanelor pliabile.

Recent, Samsung a redeschis programul de precomenzi pentru Galaxy Fold, telefonul pliabil prezentat odată cu Galaxy S10. Acum, dat fiind că acest program e redeschis, lansarea ar putea să se întâmple până la final de septembrie, dacă nu chiar la IFA 2019. Oricum ar fi, pentru 2020 compania pregătește ceva mult mai interesant.

Conform informațiilor neoficiale disponibile la această dată, în 2020, Samsung vrea să lanseze un telefon cu ecran de 6,7 inci care se pliază pe orizontală. Ar fi, în termeni simpli, ca un telefon cu clapetă, doar că primești și un ecran mare la pachet. Acest dispozitiv ar fi și suficient de compact cât să-l ții în buzunar, și suficient de versatil cât să fie cu adevărat util.

Samsung colaborează cu designerul Thom Browne pentru acest telefon special. Firesc, nici n-a comentat dacă lansează sau nu așa ceva anul viitor. Până atunci, are ceva concurență de la Huawei, chinezii de la Royole, dar și Motorola, care ar vrea să reinventeze modelul Razr. Iar Sharp a prezentat deja un concept de telefon pliabil pe orizontală.

Samsung Galaxy Fold, în România

Chiar dacă Galaxy Fold n-a mai fost lansat când voia Samsung, din cauza unor probleme tehnice, în aprilie l-am văzut și testat în România. Ideea de bază a acestuia rămâne în picioare: să ai două gadgeturi într-unul, telefon și tabletă.

Samsung Galaxy Fold e ca o carte (sau carnețel). Ai pe față un telefon cu un ecran destul de mic prin care ai acces la tot ceea ce înseamnă un smartphone în 2019: cameră foto, aplicații, telefon și mesaje. Apoi, deschizi și ai în față un ecran mai mare, întins pe ambele părți (și flexibil) pe care poți rula în același timp mai multe aplicații.

Atunci am spus și că, odată ce Samsung pune Galaxy Fold în vânzare, abia de-acolo începe treaba. Asta și pentru că, pe măsură ce dispozitivul va ajunge la tot mai mulți oameni, vor apărea tot mai multe probleme. Și vor fi rezolvate în versiunea 2.0 sau chiar 3.0 și poate că în 2022 vom vorbi despre dispozitive pliabile la fel cum vorbim acum de orice smartphone.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele