Samsung nu lasă martori: telefoanele Galaxy Fold, rechemate în fabrică

Samsung nu lasă martori: telefoanele Galaxy Fold, rechemate în fabrică
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:36 24.04.2019

Samsung se confruntă în această perioadă cu un nou scandal de proporții astronomice, după ce a anunțat că nu va mai lansa Galaxy Fold.

Nu este exclus ca telefonul pliabil de două mii de euro să mai ajungă vreodată în magazine. Până atunci însă, Samsung se pare că face eforturi semnificative pentru a te forța să uiți că a existat vreodată. La scurt timp după ce a publicat un comunicat de presă prin care a anunțat că va anula lansarea, gigantul sud coreean a inițiat demersurile pentru recuperarea unităților de test din piață.

Întregul scandal cu Galaxy Fold a început după ce mai mai multe telefoane de test s-au stricat în mâinile jurnaliștilor, vloggerilor și altor testeri din diferite colțuri de pe mapamond. Unii le-au pus pe butuci după ce au eliminat o folie de pe ecran ce părea a fi de protecție. Alții au observat o umflătură în locul în care se pliază aparatul, doar pentru a vedea la scurt timp după evenimentul neplăcut că o parte semnificativă din ecran nu mai este utilizabilă.

Conform celor de la Reuters, Samsung a inițiat o campanie de recuperare cât mai rapidă a telefoanelor de test din piață. Imediat după publicarea comunicatului de ieri, oficialii sud coreeni au contactat publicații precum GSMArena printr-un mesaj scurt. ”Lansarea a fost amânată, cât timp depistăm motivele care au dus la problemele de funcționare a puținelor unități defecte. Pentru a verifica toate dispozitivele, chemăm înapoi toate mostrele de review.”, se arată în emailul primit de testeri.

Este important de reținut că, deși Samsung a folosit până la această oră cuvântul ”amânare” în comunicatele sale, nu există nicio confirmare sigură că Galaxy Fold se va lansa peste o lună, trei luni sau șase luni. Până la apariția unor informații noi pe marginea subiectului, smartphone-ul de două mii de euro este anulat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI