05 aug. 2019 | 15:00

Uită de Note 10. Samsung Galaxy S11 este telefonul pe care-l vrei

ACTUALITATE
Uită de Note 10. Samsung Galaxy S11 este telefonul pe care-l vrei

Samsung Galaxy Note 10 se va lansa foarte curând, însă telefonul care te va impresiona cu adevărat va fi Samsung Galaxy S11.

Următorul flagship al coreenilor de la Samsung este Galaxy Note 10 și va fi prezentat oficial pe 7 august. Citește aici mai multe despre cum va fi telefonul și la ce să te aștepți. Totuși, dacă aveai de gând să faci un upgrade și să treci la Note 10 poate ar fi mai bine să mai aștepți alte șase luni.

Samsung Galaxy Note 10 se anunță a fi un telefon performant, premium și cu un look interesant (asta dacă îți place ecranul perforat pe mijloc). Înainte să-l cumperi ar trebui să știi că Note 10 nu te va impresiona din punct de vedere al performanței camerei foto.

Telefonul va folosi același senzor foto ca și în trecut, iar celebrul leaker Ice Univers a comparat acest senzor cu cele de pe viitorul Huawei Mate 30 Pro, iar lucrurile nu stau bine pentru coreeni. Mai mult, Note 10 nu va folosi procesorul Snapdragon 855+, în timp ce Mate 30 Pro ar trebui să treacă la următoarea versiune a procesorului Kirin.

De ce Samsung Galaxy S11 va fi mult mai bun decât Note 10

Senzorul din Note 10 va fi de trei ori mai mic decât senzorul foto de 40 MP de pe Mate 30 Pro. Mai mult, Huawei-ul va veni și cu un al doilea senzor tot de 40 MP și de două ori mai mare decât cel de pe Note 10. De ce e asta important? Senzorii mai mari pot capta mai multă lumină, iar lumina este un factor primordial în crearea unei fotografii de calitate.

„Note 10 nu are nicio șansă să bată Mate 30 Pro în termeni de hardware de cameră”, spune Ice Universe.

Din imaginea publicată de acesta putem vedea cum Samsung folosește același senzor de la Galaxy S7, lansat în 2016. În schimb, Huawei a schimbat senzorii foto în ultimii trei ani.

În schimb, viitorul flagship al companiei ar putea aduce schimbarea. Samsung Galaxy S11 are numele de cod Picasso, faimosul pictor, iar asta ne duce cu gândul la o îmbunătățire a performanței fotografice.

Ice Univers spune că S11 va fi un upgrade substanțial față de Note 10 și că noul telefon din seria S va fi un nou început pentru compania coreeană. Totuși, el nu a dat detalii legate de viitorul sistem de cameră foto, ce va fi încorporat în Samsung Galaxy S11.

Așa că, dacă voiai să-ți iei Note 10 pentru o cameră foto mai bună, poate ar fi mai bine să te uiți la Mate 30 Pro sau să aștepți Samsung Galaxy S11, ce ar trebui să vină la începutul anului viitor.