Samsung dezvăluie un telefon futurist ca să vezi ce-ți rezervă viitorul

Samsung dezvăluie un telefon futurist ca să vezi ce-ți rezervă viitorul

Dintre toți producătorii, Samsung a tras cel mai tare de telefonul pliabil. A vorbit despre el în 2013, a lansat un concept în 2019, iar pentru 2020 și următorii ani mai lucrează la ceva. Și de data asta ar putea să aibă succes.

Poate că Samsung Galaxy Fold n-a fost succesul nemaipomenit, dar a fost o încercare lăudabilă a companiei. Înainte să se termine anul, producătorul a mai prezentat un concept. Și e unul care ar putea fi mai util decât Fold. E tot pliabil, dar pe orizontală, nu verticală.

„Noul concept de format pe care îl dezvoltăm nu-i unul pe care să-l porți cu ușurință în buzunar, dar e unul care va schimba modul în care ne folosim telefonul”, a explicat Hyesoon Jeong, șeful grupului de cercetare și dezvoltare de la Samsung. Ideea telefonului pliabil, indiferent cine îl produce, e să extindă aplicațiile și scenariile de utilizare.

Dacă telefoanele pliabile vor avea succes, Samsung se asigură că-i printre primii

Samsung telefon pliabil

Când am folosit primul Fold, am zis că, pe măsură ce dispozitivul ajunge la tot mai mulți oameni, vor apărea tot mai multe probleme. Și vor fi rezolvate în versiunea 2.0 sau chiar 3.0 și poate că în 2022 vom vorbi despre dispozitive pliabile la fel cum vorbim acum de orice smartphone.

După Huawei, s-a băgat și Microsoft în jocul ecranelor duble. Deocamdată, americanii încearcă doar cu Surface Duo, un dispozitiv cu două ecrane. Dar asta înseamnă că face un Windows sau un Android potrivit pentru așa ceva. Și acela e tipul de cercetare care costă.

Până când vom discuta despre dispozitivele pliabile disponibile peste tot, și fără probleme mari, Samsung mai are de lansat Galaxy S11. Acesta va fi introdus undeva în februarie și e așteptat ca un telefon care va schimba modul în care compania s-a raportat până acum la linia sa premium. Acesta va avea Android 10 cu One UI 2.0, interfață pe care o poți vedea în videoul de mai jos.