Cele mai bizare reguli de circulație din SUA îți arată că în România e încă bine

Cele mai bizare reguli de circulație din SUA îți arată că în România e încă bine

Cele mai ciudate reguli de circulație se găsesc în Statele Unite ale Americii. Pe lângă regulile obișnuite și de bun simț, există unele pe care chiar nu poți să le înțelegi.

În S.U.A., există trei tipuri de reguli de circulație: federale, statale și locale. Americanilor le place să se autoadministreze, așa că fiecare stat și aproape fiecare oraș își face propriile legi, astfel încât să nu încalce Constituția, dar să le dea bătăi de cap cetățenilor mai luminați la minte.

Reguli care-ți interzic să faci ce vrei tu în mașină

În orașul Glendale, din California, este interzis să sari dintr-o mașină care merge cu 100 km/h, dar legea nu spune nimic despre săritul din mașini care merg mai rapid sau mai lent de-atât.

În Dunn, Carolina de Nord, este ilegal să conduci printr-un cimitir, dacă n-ai de când să îngropi pe cineva acolo (legal, evident). Desigur, pentru noi, românii, este bizar chiar și faptul că în lume există cimitire suficient de mari cât să-ți permită să conduci o mașină.

În statul New York este ilegal să fii dezbrăcat în propria mașină. Probabil, dacă acel autoturism se află pe domeniul public, e de înțeles, oarecum, dar ce întâmplă dacă mașina e pe proprietatea ta?

Femeile și oamenii străzii au un tratament „special”

În orașul Eureka, din California, este interzis pietonilor să doarmă pe stradă. Aici nu mi se pare o regulă exagerată, dar americanii o încadrează în categoria legilor aberante, având în vedere că S.U.A. are atât de mulți oameni ai străzii. Probabil în Eureka, sunt atât de mulți, că ajungi să te împiedici de ei pe stradă.

Dacă locuiești în Minneapolis (Minnesota) și îți plac mașinile roșii, e o problemă. O lege aflată încă în vigoare, interzice localnicilor să circule cu mașini roșii pe Lake Street.

În Waynesboro, Virginia, femeile n-au voie să conducă o mașină pe Main Street dacă nu este prezent și soțul lor care să meargă înaintea mașinii și să fluture un steguleț roșu. Se poate ceva mai bizar de-atât? O fi vreo lege stupidă rămasă de acum 100 de ani, dar chiar și așa…

Din nou în statul California, femeile n-au voie să conducă în timp ce sunt îmbrăcate cu un halat de baie.

Șoferi iresponsabili, reguli ca atare

În orașul Dublin, din statul american Georgia, șoferii n-au voie să se apropie cu mașinile de locurile de joacă ale copiilor. Cred că este cel mai sigur oraș pentru copii din acest punct de vedere, dar nici dacă ești șofer prudent n-ai voie?

În New Jersey, potrivit unei legi locale, șoferii trebuie să claxoneze atunci când depășesc alți participanți la trafic. Mă întreb cum ar arăta legea asta în România, având vedere că pe la noi claxonatul declanșează adesea un șuvoi de injurii și sudalme. Oricum, nici americanii n-o respectă.

În Alaska, dacă ai câine și vrei să-l transporți cu mașina, automobilul trebuie să fie suficient de încăpător (și) pentru el. Nu de alta, dar au existat cazuri când stăpânii și-au legat câinele pe acoperișul mașinii, pentru că n-avea loc în interior.

Tot în New Jersey, legea te obligă la respectarea agenților de circulație. Până aici, nimic ciudat, nu? Ei bine, trebuie să arăți acel respect, trebuie să ai o atitudine impecabilă. Nu ai voie nici măcar să te încrunți la polițist dacă te trage pe dreapta și pare că n-are dreptate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: auto wise