RCS-RDS îți promite viteză maximă la internet: ce trebuie să faci pentru ea

RCS-RDS îți promite viteză maximă la internet: ce trebuie să faci pentru ea
Andrei Simion
Andrei Simion
09:07 03.07.2019

RCS-RDS, tradițional, a oferit viteză foarte bună pentru internetul prin fir. Ce se întâmplă însă pe Wi-Fi? Compania susține că poți avea cea mai bună viteză, dar trebuie să faci acest lucru ca să profiți de ea.

RCS-RDS are o campanie de informare prin care promite viteză maximă la internet, chiar și pe wireless, atât pentru jocuri și video streaming, cât și pentru browsing în general. Ce spune furnizorul de internet e că trebuie să folosești un anumit tip de echipament. Astfel, ai avea la birou sau acasă cea mai bună viteză pe Wi-Fi.

Ce trebuie să faci ca să ai de la RCS-RDS viteză maximă

Ce promovează RCS-RDS acum e routerul Kaon. Conform companiei, acesta oferă o viteză de transfer de până la 866 Mbps și dispune de patru porturi LAN, în caz că vrei să ai acces la internet prin fir pe anumite dispozitive. Pe fir, compania susține că poți atinge viteze de până la 1 Gbps. Asta înseamnă internet gigabit. Dar acesta e accesibil doar prin abonamentul Fiberlink 1000.

Cea mai bună parte e că nu-ți bați tu capul cu configurarea. RCS-RDS se asigură de asta, când comanzi produsul. Mai mult, routerul ți-ar permite să folosești DNS dinamic prin care poți seta rapid camere web, dar și control parental să vezi pe unde navighează copilul (și nu numai).

Vestea mai bună e că routerul de la RCS-RDS este disponibil la achiziționarea pachetelor de internet Fiberlink 300, Fiberlink 500 și Fiberlink 1000.

Dincolo de hardware, ar trebui să mai știi că pe rețeaua mobilă Digi poți dispune, dacă ai Wi-Fi, de serviciul VoWiFi. Prin acesta beneficiezi de conectare instantanee a apelului, iar timpul de așteptare al destinatarului scade sub două secunde. Mai mult, convorbirile tale au calitate ridicată a sunetului, iar zgomotele de fundal sunt estompate.

Ține însă cont că pentru VoWiFi de la RCS-RDS ai nevoie de un telefon compatibil. Nu toate oferă așa ceva, cum nu toți operatorii au așa ceva – Vodafone și Telekom, de exemplu, nu au implementat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI