Cel mai ambițios proiect pentru protecția mediului: vor să planteze sute de milioane de copaci

Cel mai ambițios proiect pentru protecția mediului: vor să planteze sute de milioane de copaci

Câteva dintre efectele încălzirii globale încep să fie ireversibile, dar, în continuare, merită să ne străduim pentru a salva planeta Pământ. Primul gest implică plantarea unui copac.

Irlanda are un proiect național de plantare a 440 de milioane de copaci până în 2040. Inițiativa face parte din planul de acțiune pentru protejarea mediului și ponderarea efectelor încălzirii globale. Același plan implică adopția la scară largă a energiei regenerabile și o nouă taxă pe emisiile de carbon.

Decizia luată de oficialii irlandezi a fost anunțată în urmă cu câteva zile și este una cât se poate serioasă. Aceasta nu este o manifestare de speranță, ci, în Irlanda, se vor planta în fiecare an 22 de milioane de copaci până în 2040. Dacă totul merge conform planului, autoritățile sper să se poată lăuda cu 440 de milioane de exemplare plantate în următorii 20 de ani.

Planul ambițios a făcut subiectul unor speculații publicate de The Irish Times în urmă cu câteva săptămâni. Referințe la plantarea masivă de copaci au fost incluse în planul de protecție a mediului care a fost făcut public în luna iunie a acestui an. La momentul respectiv însă, nu se cunoșteau numerele publicate acum.

Ideea din spatele planului este ca Irlanda să ajungă la zero emisii nete de carbon până în 2050 printr-o serie de măsuri. O taxă mărită pentru centrele de producție care generează emisii de carbon este de asemenea pe listă, împreună cu investiții suplimentare în surse de energie regenerabilă și o schimbare a modului în care se face agricultură.

”Ținta pentru plantarea de noi copaci este de aproximativ 22 de milioane pe an. Pe parcursul următorilor 20 de ani, scopul este să plantăm 440 de milioane de copaci.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Comunicații, Acțiune Climatică și Mediu. Singura opoziție la acest proiect vine din parte fermierilor care sunt dezamăgiți că trebuie să-și cedeze o parte din terenuri către stat, pentru atingerea scopurilor legate de plantarea copacilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: