Premiera reușită de Joker: ce record absolut a putut să bată

Premiera reușită de Joker: ce record absolut a putut să bată

Joker, în regia lui Todd Phillips și cu Joaquin Phoenix în rolul principal, e, de departe, producția toamnei și un pretendent serios pentru câteva premii Oscar. Iar cifrele vin să confirme acest lucru.

Joker e regizat de Todd Phillips și prezintă povestea lui Arthur Fleck, un bărbat cu o tulburare psihică extrem de gravă care e marginalizat de societate. Astfel, ajunge un răufăcător în celebrul orășel Gotham, din universul DC.

Filmul a avut un succes nebun încă de la lansare și mulți spun că interpretarea lui Phoenix a fost magistrală. Unii insistă că e chiar mai bună decât rolurile făcute de Heath  Ledger sau Jack Nicholson, care au interpretat același personaj. Cifrele de până acum confirmă succesul producției lui Todd Phillips. Joker a reușit o premieră la care multe alte filme doar visează.

Ce record a bătut Joker

Joker este primul film cu rating R care a atins o valoare a încasărilor de un miliard de dolari. S-a întâmplat după weekend-ul trecut, când producția lui Todd Phillips a depășit acest prag. Este primul film care atinge această performanță.

Filmele cu rating R sunt cele care permit vizionarea de către minori sub 17 ani doar dacă aceștia sunt însoțiți în sala de cinema de un adult. Iar performanța reușită de Joker este cu atât mai mare cu cât filmul a fost interzis în China din cauza scenelor violente. Chiar și așa, producția regizată de Phillips a reușit să adune peste 1 miliard de dolari din încasări.

În clasamentul încasărilor filmelor cu rating R, Joker este urmat de Deadpool 2 (785 de milioane de dolari) și de predecesorul său – Deadpool (783 de milioane de dolari). Ambele filme îl au în rol principal pe Ryan Reynolds.

Ce a reușit Joker este cu atât mai impresionant dacă te uiți la bugetul alocat producției. Regizorul a avut la dispoziție doar 62,5 milioane de dolari. Și a reușit să obțină încasări de un miliard de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: