Povestea filmului Ziua Cârtiței va fi transformată într-un joc video

În funcție de vârstă, Groundhog Day s-ar putea să fie unul dintre filmele tale preferate. În Ziua Cârtiței, îl vedeam pe Bill Murray cum se chinuia să cucerească persoana iubită, în timp ce aceeași zi se repeta la infinit.

Dacă ți-a plăcut Ziua Cârtiței, te vei bucura să afli că va exista o continuare pentru el. Spre deosebire însă de pelicula din 1993, noul Groundhog Day va fi un joc video în realitate virtuală, dezvoltat de Sony Pictures Virtual Reality în colaborare cu MWM Immerisve și Tequila Works. Acesta din urmă este studioul responsabil de Rime, un joc de aventură open-world independent care a făcut valuri pe platformele pe care este disponibil.

Numele complet al continuării filmului clasic va fi Groundhog Day: Like Father Like Son (Ziua Cârtiței: Așa tată, așa fiu). Din start, va fi disponibil pentru PlayStation VR, Oculus Rift și HTC Vive. Tu vei juca rolul principal, al fiului personajului Phi Connors. Ca legătura să fie evidentă, numele tău va fi Phil Connors Jr.

Ca în lung metrajul de acum 25 de ani, te vei confrunta cu o buclă temporală și vei fi nevoit să repeți aceeași zi, până când ”vei învăța valoarea prietenilor și a familiei”. Pentru că nu mai vorbim însă de un film, particularitatea interactivă a ecuației va duce întreaga experiență la un cu totul alt nivel.

În funcție de modul în care vezi tu povestea, vei putea merge în foarte multe direcții cu întregul scenariu. Vei putea manipula mediul virtual și vei avea posibilitatea să interacționezi cât se poate de natural cu fiecare personaj pe care îl întâlnești în Groundhog Day: Like Father Like Son.

Momentan, nu aveam decât un teaser pentru viitorul joc și promisiunea că va fi lansat cândva în 2019. Cu cât ne vom apropia mai mult de lansarea efectivă, vom putea vedea probabil și un trailer mai lung, încârcat de detalii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: