08 nov. 2019 | 11:17

PlayStation 5 a rezolvat cea mai mare problemă

ACTUALITATE
PlayStation 5 a rezolvat cea mai mare problemă

Consola PlayStation 5 se lansează anul viitor. Până atunci, japonezii caută să se asigure că rezolvă toate problemele și-ți livrează ce e mai bun în materie de console gaming. Vrea să-ți dea putere ușor de folosit. Și promite că reușește.

PlayStation 5 se anunță a fi o consolă revoluționară din punct de vedere al dotărilor. Cel puțin, așa-și doresc japonezii, care promit un dispozitiv echipat cu cele mai noi tehnologii. De la noua generație de AMD Zen 2 CPU până la Navi GPU SoC, consola promite calitate 4K și o super-putere de funcționare.

E o bestie a jocurilor video, dacă vrei. Numai că degeaba e o consolă puternică, dacă e greu de folosit. Și, din acest motiv, Sony a pregătit o arhitectură similară cu cea pe care o regăsești acum pe PS4. Să-ți fie cât mai ușor să faci tranziția.

Sony ascultă sfaturile dezvoltatorilor de jocuri în privința PlayStation 5

Sony promite putere, dar nu trebuie să ducă tehnologia până într-acolo încât să îngreuneze munca dezvoltatorilor de jocuri. Pentru că acest lucru e un avantaj pentru japonezi. Cu cât dezvoltatorii creează jocurile mai ușor, cu atât acestea vor rula mai bine. Și atunci și noua generație de console se va vinde ca pâinea caldă.

„Un lucru care mă face deosebit de optimist este că am auzit de la dezvoltatori și editori că este foarte ușor să creeze coduri pe PlayStation 5 și e o experineță nemaiîntâlnită pe altă platformă PlayStation”, spune Jim Ryan de la Sony.

Tranziția de la PS4 la PS5 trebuie să se facă foarte ușor, atât pentru utilizatori, cât și pentru dezvoltatorii de aplicații și jocuri. Practic, „schițele” de pe PS4 se vor potrivi de minune și la PS5, dar adaptate unor procesoare mai performante.

Asta înseamnă că vei putea juca și jocurile de pe PS4 pe noua consolă PlayStation 5, dar la o calitate mult mai bună și putere de rulare mult mai mare. Sursele din piață susțin că PS5 se lansează anul viitor, în decembrie.

E posibil ca noua consolă să coste în jur de 500 de euro, adică un preț destul de mare, peste 550 de dolari. Dacă aceste zvonuri se vor adeveri, atunci Sony s-ar putea să se joace cu focul. Cam cum a făcut în 2006, când a lansat PlayStation 3. Atunci, prețul la fel de mare a reprezentat câștigul principalului rival Microsoft, care a înregistrat un succes nebun cu Xbox 360.