Cum ar fi arătat personajele tale Disney preferate în realitate

Cum ar fi arătat personajele tale Disney preferate în realitate

Filmele animate de la Disney reprezintă copilăria multor oameni, iar artiștii din toată lumea au încercat de-a lungul timpului să recreeze personajele Disney în fel și chip.

Artistul Jirka Väätäinen a transformat în realitate mai multe personaje Disney, făcându-le să arate precum oamenii adevărați. Trăsăturile stilizate și exagerate ale desenelor animate sunt de negăsit în creațiile lui. Personajele imaginate de Väätäinen au păr ciufulit, barba nerasă, pistrui și toate detaliile care aduc realism unui portret.

Väätäinen este, la bază, designer grafic. Ideea de a crea personaje Disney realiste i-a venit pe neașteptate. Într-o zi prin 2011, a încercat să descopere cum ar fi arătat Ursula din „Mica Sirenă” dacă ar fi fost reală. Încet-încet, personajul a căpătat proporții umane, iar interesul lui Väätäinen pentru personaje Disney realiste a luat naștere și a crescut.

Proiectul artistului este alimentat de nostalgia pe care acesta o simte față de poveștile Disney. „Am fost inspirat de ideea de a-mi reimagina aceste personaje pe care cu toții le cunoaștem și iubim, într-o modalitate prin care îmi imaginez că ar arăta dacă erau mai reale, rămânând totodată oarecum loial design-ului lor original”.

La început, Väätäinen nu se aștepta ca reinterpretările lui realiste ale personajelor Disney să aibă parte de prea multă popularitate. Nu se gândea nici că va continua cu ele ani la rândul de la prima creație cu Ursula. „La început, nu m-am așteptat ca oamenii să vadă asta, nici nu am știut că voi continua cu seria după șapte ani”, a spus el într-un interviu cu My Modern Met în 2018. „Am fost, de asemenea, interesat în design-ul de personaj, precum și de felul în care oamenii arată și ce îi face unici în înfățișare”.

Tehnica pe care o folosește artistul în lucrările sale este una complexă, care implică multă muncă în Photoshop – „în mare este compoziție foto, manipulare foto și pictură digitală”, potrivit acestuia. „Combin, manipulez și amestez împreună elemente, texturi și trăsături de la zeci și zeci de fotografii din viața reală, pentru a crea [o versiune] a personajului la care lucrez”.

Mai jos găsești o parte din lucrările lui Väätäinen:

Ursula din „The Little Mermaid”
Jasmine din „Aladdin”
Flynn Rider din „Tangled”
Elsa din „Frozen”
Anna din „Frozen”
Prințul Eric din „Frozen”
Li Shang din „Mulan”
Belle din „Beauty and the Beast”
Moana din „Moana”
Ariel din „The Little Mermaid”
Prince Charming din „Cinderella”
Tarzan din „Tarzan”
Mulan din „Mulan”
Snow White din „Snow White and the Seven Dawrfs”
Adam din „Beauty and the Beast”
Gothel din „Tangled”
Naveen din „Princess and the Frog”
John Smith din „Pocahontas”
Kristoff din „Frozen”
Phillip din „The Sleeping Beauty”
Pocahontas din „Pocahontas”
Tiana din „Princess and the Frog”
Hades din „Hercules”
Esmeralda din „The Hunchback of Notre-Dame”
Jane din „Tarzan”
Cruella de Vil din „101 Dalmatians”
Wendy din „Peter Pan”
Evil Queen din „Snow White and the Seven Dwarfs”
Gaston din „Beauty and the Beast”
Tinkerbell din „Peter Pan”
Hans din „Frozen”
Aurora din „The Sleeping Beauty”
Peter Pan din „Peter Pan”
Jafar din „Aladdin”
Aladdin din „Aladdin”
Captain Hook din „Peter Pan”
Cinderella din „Cinderella”
Rapunzel din „Tangled”
Hercules din „Hercules”
Alice din „Alice in Wonderland”
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: