Pare friptură, dar nu e: din ce au creat alternativa perfectă la carne

Pare friptură, dar nu e: din ce au creat alternativa perfectă la carne

După burgeri și crenvursti vegetarieni, oamenii de știință au creat prima friptură care nu are nicio legătură cu carnea. Aparent, textura este perfectă.

Un startup din Colorado, Statele Unite ale Americii și-a anunțat primul produs din categoria alternativelor la carne. Spre deosebire de Impossible Burger și Beyond Beef, specializate pe burgeri din ”carne” tocată, acum vorbim de friptură. Compania este intitulată Emergy, iar oamenii din spate sunt foarte entuziasmați de ceea ce au reușit să realizeze până la această oră.

Fripturile create de Emergy sunt intitulate Meati Food și sunt realizate pe bază de ciuperci și, pe lângă faptul că arată spectaculos, par să aibă o textură cât se poate de verosimilă, combinată cu o suculență pe care o asociezi doar cu carnea. Este important de reținut că celelalte alternative la carne sunt create doar în format tocat, dintr-o combinație de plante care nu este neapărat foarte sustenabilă. În plus, soluțiile care există de câțiva ani nu pot simula fibra musculară a unei fripturi. meati_foods_steak_chicken_fungiÎn spatele Emergy se află doi doctoranzi de la Universitatea din Colorado. Tyler Higgins s-a specializat pe protecția mediului, în timp ce Justin Whiteley este inginer mecanic specializat pe știința materialelor. În trecut, ei au scris o serie stufoasă de articole despre mediul înconjurător și despre modul în care cele mai mici acțiuni pot avea un impact major.

Ideea de afacere le-a venit în momentul în care au văzut o creștere cu 10% în 2018 a interesului americanilor în alternative la carne. Cu ideea lor au obținut o finanțare de 4,8 miliarde de dolari în capital de risc și au creat compania. Este important de reținut că, deși Emergy se laudă că realizează fripturi din plante, tehnic vorbin, ciupercile nu sunt plante. Deși există în compoziția produsului o cantitate mică de plante, o proporție covârșitoare constă în ciuperci filamentoase. Aceste organisme se multiplică și cresc pentru a forma o textură fibroasă intitulată mycelium. Pentru mai multe detalii legate de efortul din spate, poți accesa site-ul companiei. 

Citește și:
Etichete: