10 nov. 2019 | 18:28

Mesajul viral apărut în Londra pentru toți românii plecați de acasă

ACTUALITATE
Mesajul viral apărut în Londra pentru toți românii plecați de acasă

În Londra, cu câteva zile înainte de alegeri, a apărut un mesaj luminos cu dedicație pentru români. Conform creatorilor acestuia, e un mod de-a a scurta distanța dintre cei plecați și cei de acasă.

În Londra, pe 7 noiembrie, a fost dezvăluit mesajul luminos „MI-E DOR DE TINE”. Este o instalație de lumină creată de Asociația Daisler și susținută de AROBS. Va sta aprinsă la Londra până pe 26 ianuarie 2020. Acesta poate fi văzut la Canary Wharf, Londra, și, evident, poți ajunge acolo în ce zi vrei.

„Știm că aprinderea instalației nu stinge dorul. Totuși, poate pentru o secundă, scurtează distanța dintre noi și cei dragi nouă care au plecat să-și caute / găsească locul altundeva. Din Londra, cu dragoste și dor.”

Ce înseamnă acest mesaj afișat în Londra?

mie dor de tine londra marea britanie

În timpul acestor alegeri prezidențiale, acest mesaj a avut și mai multă tracțiune pe Facebook. Cumva, de înțeles. Conform inițiatorilor, e un mesaj mai actual decât oricând.

„Mi-e dor de tine!” e poate cea mai frumoasă declarație pe care limba română o poate cuprinde. Poate și pentru că “dor” este un cuvânt intraductibil.

Noi o dăruim celor care trăiesc în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii, potrivit ultimelor estimări, orașul cu cea mai mare comunitate de români care trăiesc în același oraș din afara granițelor țării.

„Mi-e dor de tine” este ceva ce nu trebuie să uiți să spui, atunci când simți.

Este mesajul pe care îl transmitem celei mai mari comunități românești din Europa, mesajul nostru, al celor rămași, către toți cei care au plecat altundeva pentru a-și găsi locul. Mesagerul este instalația „MI-E DOR DE TINE”, care va fi un punct de reuniune cel puțin virtuală între Londra și Cluj-Napoca, între două comunități mari de români despărțiți de viață.

Poți urmări evenimentul de pe Facebook, dacă ajungi prin Londra și vrei să-ți faci poze cu acest mesaj.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele