Cele mai realiste imagini ale unei viitoare colonii pe Marte

Cele mai realiste imagini ale unei viitoare colonii pe Marte

NASA a făcut echipă cu dezvoltatori de jocuri video pentru a reda cele mai realiste imagini ale unei viitoare colonii pe Marte.

De-a lungul timpului, NASA a apelat la pictori și ilustratori care să redea în mod vizual viitorul explorării spațiale. Acum, pentru a inspira inginerii, oamenii de știință și astronauții, NASA a găsit o nouă categorie de oameni care ar putea veni cu idei noi în ceea ce privește design-ul așezărilor. A apelat la dezvoltatori de jocuri video.

Tema proiectului a fost recrearea unor celebre ilustrații ale lui Chesley Bonestell. Desenele acestuia din anii ‘40 și ‘50 au fost primele cu ajutorul cărora oamenii și-au putut face o idee despre cum ar arăta spațiul cosmic. Acestea pot fi văzute aici.

Cum va arăta o colonie NASA de pe Marte

NASA a ales pentru proiect Blackbird Interactive, companie canadiană de dezvoltare de jocuri video. Dezvoltatorii urmau să utilizeze pentru imaginile coloniei aceeași combinație între tehnică și artă folosită pentru jocurile companiei. Viziunea dezvoltatorilor este susținută de documentație și planuri pentru misiuni de la NASA. Deci design-ul coloniei nu ar putea fi tocmai departe de felul în care va arăta cu adevărat aceasta în viitor.

Rezultatul este Project Eagle, un model interactiv al unei colonii marțiene din anul 2117. Potrivit poveștii din spatele imaginii, așezarea ar fi început să se dezvolte din 2034, de când NASA ar fi trimis pentru prima dată oameni pe Marte. Colonia din imagini are peste 5.000 de oameni care locuiesc în spațiu și cercetează Planeta Roșie.

Cei mai mulți sunt concentrați sub o superstructură cu formă de cupolă, dar mai există și alte dependințe mai mici pe lângă. Un click pe fiecare oferă detalii despre structură și scopul ei.

Imaginile mai arată și vehicule utilitare care se plimbă pe suprafața planetei. Se poate observa un ciclu zi – noapte, iar apusul emite o lumină albăstruie. Asta nu este decât o presupunere bazată pe date fotografice.

De asemenea, se poate observa și o navă spațială care decolează către Pământ. Asta ar însemna că până în 2117 omenirea ar putea călători pe Marte la fel de ușor cum ar putea lua avionul dintr-un oraș în altul.

Câteva imagini sunt disponibile aici, dar pentru a avea parte de întreaga experiență interactivă, Project Eagle poate fi descărcat gratuit de pe Steam.

Citește și:
Sursa: The next web