Mâncare din aer: dioxidul de carbon ar putea fi transformat în aliment și nu are gust rău

Mâncare din aer: dioxidul de carbon ar putea fi transformat în aliment și nu are gust rău

Planeta noastră se confruntă cu problema suprapopulării și foarte mulți oameni din țări aflate în curs de dezvoltare nu au ce mânca. O companie mai puțin cunoscută pare să aibă o soluție deșteaptă la această problemă.

O mare parte din producția de mâncare pe care o consumăm zilnic este generată prin generarea unor cantități masive de dioxid de carbon. Emisiile de CO2 reprezintă una dintre principalele motive ale încălzirii globale, în contextul în care pădurile sunt prea puține pentru a converti dioxidul de carbon în oxigen prin fotosinteză.

Fermele de animale sunt și ele responsabile pentru emisii masive de CO2, iar un număr din ce în ce mai mare de companii încearcă să imite gustul și experiența consumului de carne prin combinații de plante. Din acest motiv, există Impossible Burger la Burger King în anumite colțuri ale lumii, un sandwich fără carne care pare să fie un burger autentic.

O nouă companie își propune însă să aibă un impact și mai pozitiv asupra mediului. Numele ei este Solar Foods, iar dacă ceea ce promite se va materializa, ar putea revoluționa industria alimentară. La prima vedere, promisiunea ei este ancorată în magie, dar se pare că există un argument chimic în spate.

Solar Food promite să creeze alimente din aer, mai precis, din dioxid de carbon. Produsul cu pricina este intitulat Solein și pare să fie o proteină care are destul de multe în comun cu grâul. Asta înseamnă că nu doar va avea un impact foarte pozitiv asupra mediului înconjurător, dar ar putea facilita hrănirea oamenilor într-o manieră sustenabilă, fără consecințe dezastruoase. Cantitatea de dioxid de carbon este incomensurabilă și nu pare să plece nicăieri.

Singura problemă este gustul și utilitatea unui astfel de aliment. Cei de la Solar Foods sunt optimiști că vor crea ceva foarte similar cu grâul care ar putea avea aceleași aplicați în rețete. Până acum însă, nu l-a gust nimeni. În teorie, un produs comercial ar trebui să existe în 2021.

Citește și:
Sursa: Solard Foods