Jeff Bezos a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine l-a depășit?

Jeff Bezos a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine l-a depășit?

Jeff Bezos a deținut pentru o perioadă destul de lungă titlul de cel mai bogat om din lume, însă a fost detronat recent de un miliardar din zona tech.

Vineri, 15 noiembrie, Bill Gates a ajuns să dețină titulatura de cel mai bogat om din lume, după ce l-a depășit pe CEO-ul Amazon. Nu e prima dată când fondatorul Microsoft deține acest record: a mai ajuns pe primul loc acum doi ani.

De data aceasta, Gates l-a depășit pe Bezos datorită creșterii prețului acțiunilor Microsoft. Acestea au crescut cu aproximativ 48%, fapt ce a contribuit implicit la creșterea averii miliardarului. Acum, averea sa este estimată la 110 miliarde de dolari, potrivit  Bloomberg Billionaires Index.

De asemenea, Bill Gatest l-a mai depășit pe Bezos în luna octombrie, însă doar pentru o perioadă foarte scurtă. Acest lucru s-a întâmplat după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2019 a scăzut cu aproape 28% față de anul anterior.

Jeff Bezos a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos este acum pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume, însă averea sa nu este cu mult mai mică decât cea a lui Bill Gates. Bloomberg estimează că aceasta valorează undeva la 109 miliarde de dolari.

2019 nu a fost un an foarte bun pentru averea CEO-ului Amazon. În urma divorțului dintre el și soția sa, MacKenzie Bezos, acesta a fost nevoit să renunțe la o cantiate semnificativă de acțiuni din cadrul Amazon, cea ce i-a micșorat semnificativ averea. Astfel, Jeff Bezos a pierdut titulatura de cel mai bogat om din lume.

În topul Bloomberg al celor mai bogați oameni de pe Pământ îi găsim pe:

  1. Bill Gates – $110 miliarde
  2. Jeff Bezos – $109 miliarde
  3. Bernard Arnault – $103 miliarde
  4. Warren Buffett – $86,6 miliarde
  5. Mark Zuckerberg – $ 74,5 miliarde
  6. Amancio Ortega – $67,6 miliarde
  7. Larry Page – $64,3 miliarde
  8. Sergey Brin – $62,4 miliarde
  9. Charles Koch – $61,7 miliarde
  10. Julia Flesher Koch – $61,7 miliarde
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNN