Îți poți da seama dacă suferi de anxietate fiind atent la aceste semne

Îți poți da seama dacă suferi de anxietate fiind atent la aceste semne

Anxietatea este o emoție firească foarte răspândită, dar care în unele cazuri se poate manifesta ca o afecțiune patologică care necesită tratament. Problema este că mulți oameni nu reușesc să identifice semnele timpurii ale anxietății.

Iată o listă cu toate modurile în care se poate manifesta anxietatea. Iar dar dacă te confrunți cu aceste probleme nu evita să apelezi la un specialist.

Nu ai timp niciodată să termini ce ți-ai propus

Tuturor ni se întâmplă des să ne apucăm de ceva și să nu reușim să îl ducem la bun sfârșit, însă dacă acest lucru se întâmplă în mod constant, atunci ai de-a face cu anxietatea.

„Încerci să duci lucrurile la capăt, dar cumva, după o zi întreagă, ai puține de arătat”, a declarat Sue Varma, psihiatru la o clinică din New York City. „Asta ar putea fi din cauza unui deficit de atenție, dar organizarea proastă a timpului, productivitatea scăzută și dificultatea de a prioritiza pot fi semne ale anxietății care se înrăutățește”.

Mintea ta e plină de gânduri negative

Nu e nicio noutate faptul că vremurile în care trăim nu au doar părți bune, însă dacă tu găsești de fiecare un motiv pentru a le ridica la rang de catastrofă, înseamnă că suferi de anxietate.

Te sperii din orice

Mai multe studii, printre care și unul care a fost publicat în jurnalul Depression and Anxiety în 2008, arată că oamenii care suferă de anxietate sunt mai predispuși să se sperie rapid, mai ales în perioade în care sunt stresați pe plan psihic.

Te enervează toată lumea

„Cu toții avem perioade în care prietenii sau colegii ne enervează, dar senzația că vei exploda din cauza lor dintr-un moment sau altul nu este atât de normală. Cei care suferă de anxietate sunt mai nerăbdători și se enervează mai ușor. Aceste sentimente sunt însoțite adeseori de altele, precum furie, ură și răzbunare”, a declarat doctorul Anjhula Mya Singh Bais.

Citește și: