Întâlnirea secretă a lui Trump cu Zuckerberg, o posibilă explicație pentru politica Facebook

Întâlnirea secretă a lui Trump cu Zuckerberg, o posibilă explicație pentru politica Facebook

Mark Zuckerberg se află în centrul unui nou scandal de proporții, după ce s-a aflat că a avut o cină cu Donald Trump în secret. Detaliile conversațiilor de atunci sunt un mister.

Sunt mult motive pentru care Mark Zuckerberg s-ar fi putut întâlni cu Donald Trump, dar lista a devenit una foarte dubioasă, în contextul în care întâlnirea cu pricina nu a fost făcută publică. Se pare că președintele SUA are un talent deosebit de a mânji persoanele din anturaj cu aură care te face să crezi că este ceva necurat la mijlocul.

Întregul eveniment s-a petrecut luna trecută, când Mark Zuckerberg s-a prezentat la Capitol Hill pentru a detalia planurile companiei pe care o conduce de a realiza o criptomonedă, Libra. Acea informație a fost publică. Partea ascunsă a ținut însă de ce s-a întâmplat după întâlnirea CEO-ului Facebook cu legislativul american, iar acele particularități au ajuns publice doar în urmă cu câteva ore, datorită reporterilor NBC News.

În aceeași zi în care s-a aflat la Washington, fără ca întâlnirea să fie trecută pe vreun calendar public, Zuckerberg a luat cina cu Donald Trump și Peter Thiel, un membru al consiliului director al Facebook. La scurt timp după ce informația a făcut valuri online, purtătorul de cuvânt al companiei americane a sărit cu o explicație oficială neverosimilă. Îți dai seama că este o problemă în momentul în care simți nevoia să începi o propoziție cu ”așa este normal”.

”Cum este normal pentru CEO-ul unei companii mari din Statele Unite ale Americii, Mark a acceptat invitația de a lua cina cu Președintele și Prima Doamnă la Casa Albă.”, a declarat oficialul. Asta nu explică de ce cina a fost secretă, dar probabil că nu vom afla niciodată. Ca referință, la începutul aceleeași luni, Zuckerberg s-a întâlnit în Biroul Oval cu Trump, când a fost imortalizată imaginea de mai sus.

Întâlnirea în secret nu ”pică” foarte bine pentru imaginea Facebook, în contextul în care Zuckerberg a petrecut ultima lună încercând să ne convingă de ce este bine să lase candidații politici să mintă în campania electorală, pe motiv că aceea este o manifestare a dreptului la liberă exprimare. Donald Trump este fan al acestui mecanism de a minți în legătură cu opozanții săi fără niciun fel de rușine și a profitat la maxim de politica Facebook în trecut pe acest subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: