Cum îți permite ING Bank să retragi bani fără card la bancomat

Cum îți permite ING Bank să retragi bani fără card la bancomat

ING Bank se confruntă cu numeroase probleme legate de aplicație, pe care le-am detaliat în trecut. Chiar și așa, continuă să introducă servicii noi pentru clienți, chiar dacă a umblat un pic și la comisioanele bancare.

Printr-un email trimis ieri către clienții băncii, cei de la ING Bank a anunțat o serie de schimbări mai mult sau mai puțin importante ce urmează să fie introduse în următoarea perioadă. În primul rând, dacă vei avea telefonul la tine, vei putea să scoți bani de la bancomatele băncii fără ajutorul cardului tradițional, de debit sau credit. Pentru identificare și autentificare va fi suficient un cod generat de aplicația HomeBank.

În cazul în care vrei să scoți bani de la un bancomat ING fără să ai cardul la tine, procesul te va costa 5 lei per tranzacție, dacă nu ai venituri recurente în contul ING. Ca serviciul să nu fie abuzat, va exista o limită de 500 de lei pe zi sau 10.000 lei pe lună.

Începând cu 15 noiembrie, vor fi modificate și o serie de comisioane. Taxele pentru plățile și retragerile în euro vor fi scăzute la nivelul celor în lei. Din păcate, cei care nu încasează bani în mod regulat pe cardul ING, vor plăti comisioane mai mare într-un set stufos de circumstanțe. Lista completă a comisioanelor poate fi văzută în tabelul de mai jos, împreună cu mențiunile aferente.

Ca referință, modificările de comisioane referitoare la plățile și transferurile în euro sunt reduse la nivelul celor în lei pentru a asigura conformitatea cu Regulamentul european 516/2019. Cu alte cuvinte, sunt obligați prin lege să facă acest gest, atât ING, cât și toate celelalte bănci care activează în Uniunea Europeană. BCR a anunțat în prima jumătate a lunii trecute schimbări similare.

Dacă tot ai beneficii semnificative financiare dacă ai veniturile la ING, ar fi bine să înțelegi ce înseamnă venituri lunare din prisma oficialilor băncii. Veniturile recurente reprezintă încasările în conturile deschise la ING din salarii, pensii, chirii de cel puțin 700 de lei/lună/cont, pentru cel puțin 3 luni consecutive. Nu sunt luate în seamă transferurile între conturile proprii și nici veniturile din jocuri de noroc.
lista comisioane ing bank

Citește și: