Încălzirea globală continuă să fie un mit pentru Donald Trump: noile declarații te vor ofensa la culme

Încălzirea globală continuă să fie un mit pentru Donald Trump: noile declarații te vor ofensa la culme

Donald Trump a atestat de mai multe ori că nu crede în încălzirea globală, iar noile afirmații pe marginea subiectului nu te încarcă de speranță.

Peste 99% dintre cercetătorii de pe întregul mapamond sunt de părere că încălzirea globală este o schimbare climatică a căror efecte o resimțim cu toții. Planeta noastră suferă schimbări radicale, iar dacă nu încercăm în următorii câțiva să reciclăm mai mult și să fim mai atenți în privința obiceiurilor noastre de consum, transformările vor deveni iremediabile. Unii sunt de părere că situația la nivelul întregii planete este deja suficient de gravă încât să nu mai poată fi remediată.

Cu toate acestea, în trecut, unul dintre cei mai puternici oameni de pa planetă a descris schimbările climatice ca fiind o înșelăciune. Este o invenție a chinezilor și un subiect de ironie. Donald Trump a negat veridicitatea rapoartelor din propriul guvern care evaluau efectele crizei climatice asupra economiei SUA.

Prezent la summitul G7, în mod inevitabil, lui Trump i-au fost adresate niște întrebări despre mediu, în contextul în care lipsise în aceeași zi la sesiunea G7 care avea ca temă climatul. Cât se poate de senin, președintele SUA a evitat să răspundă direct dacă a ajuns sau nu să creadă în schimbarea climatică.

În schimb, a insistat pe faptul că, fără niciun argument, se crede ecologist. Chiar și eforturile ecologiste din mintea sa nu le sacrifică însă dacă implică vreun risc pentru succesul economic al țării pe care o conduce.

„Sunt un ecologist. Mulți oameni nu înțeleg asta”, a declarat Trump, menționând experiența sa legată de evaluările de impact asupra mediului, pe care a căpătat-o ca om de afaceri în domeniul imobiliar. „Cred că știu mai multe despre mediu decât majoritatea oamenilor”, a spus acesta. „Vreau aer curat. Vreau apă curată. Vreau o țară sănătoasă. Vreau o țară extraordinară, cu locuri de muncă, pensii, cu atât de multe lucruri. Și asta vom primi.”, a adăugat președințele SUA.

Nu a durat mult până când, în același set de declarații, a deviat către bogățiile SUA și performanța economică a țării sale.  „În același timp este foarte important pentru mine…trebuie să menținem poziția aceasta în care am ajuns”, a continuat Trump. „SUA a devenit o țară mult mai bogată. Iar acest lucru este unul pozitiv, nu negativ. Deoarece această bogăție ne permite să avem grijă de oameni.”, a spus el.

Dacă sperai ca măcar incendiile recent din Amazon și Siberia să-l fi sensibilizat pe Trump, te înșeli amarnic. Filozofia sa este similară cu a președintelui Braziliei când vine vorba de protecția mediului. Sacrificăm orice, atât timp cât există un beneficiu economic.

Sursa: The Hill