I-a depășit pe Einstein și Hawking: cât de deșteaptă este o fată de 11 ani

I-a depășit pe Einstein și Hawking: cât de deșteaptă este o fată de 11 ani

În cazul în care referințele tale de inteligență senzațională sunt reprezentate de Albert Einstein sau Stephen Hawking, este bine de știu că IQ-ul lor a fost depășit de o tânără în vârstă de 11 ani.

Fetița din imaginea de mai jos este in Iran și se poate lăuda cu cel mai mare scor înregistrat vreodată într-un test de inteligență al celor de la Mensa. Numele ei este Tara Sharifi și învață la liceul Aylesbury. Testul de inteligență Mensa l-a făcut într-un mediu controlat de la Oxford, iar pentru a fi considerată geniu, trebuia să depășească pragul de 140 de puncte.

Tânăra de doar 11 ani a obținut un scor de 162 de puncte. Ca referință, valoarea de 160 de puncte obținută de Einstein, până în acest punct, a fost considerată record mondial. Tot la 160 de puncte s-a oprit fizicianul și cosmologistul Stephen Hawking.

Pentru a fi considerat valid, testul Mensa de inteligență trebuie parcurs într-un timp foarte bine definit. El este disponibil în mai multe forme, dar versiunea pe care a parcurs-o Tara Sharifi gravita în jurul abilității unei persoane de a înțelege sensul cuvintelor. ”Am fost șocată când am primit rezultatul. Nu mă așteptam să iau o notă atât de mare”, a declarat Sharifi, conform celor de la Iran Front Page.

tara sharifi cea mai deșteaptă
Tara Sharifi

Un alt avantaj al scorului respectiv este derivat din faptul faptul că tânăra este acum mebru Mensa, societatea formată exclusiv din persoane cu un IQ foarte ridicat, peste nivelul de geniu. ”A fost vorba de o decizie comună, între mine și părinții mei să fac testul. Va fi o oportunitatea foarte deosebită pentru mine să întâlnesc alte persoane din organizația Mensa. Le-am spus câtorva colegi de la mine de la școală și au fost foarte impresionați.”, a explicat entuziasmată fetița de doar 11 ani. În privința planurilor de viitor, fetița a spus că-și dorește să urmeze o carieră în matematică.

Citește și: