Huawei vrea parteneriat cu Rusia ca să-i folosească sistemul de operare

Huawei vrea parteneriat cu Rusia ca să-i folosească sistemul de operare
Sursa foto: Huawei Mobile / Facebook

De la Statele Unite ale Americii, Huawei a primit o amânare de 90 de zile. Poate avea, în acest timp, relații economice cu firme americane și să folosească tehnologiile lor. Între timp, Huawei negociază cu Rusia un parteneriat special. Implică folosirea sistemului de operare mobil dezvoltat de ruși.

Huawei negociază cu Rusia folosirea sistemului de operare Aurora pe tabletele sale. Astfel, 360.00 de dispozitive ar fi folosite pentru recensământul pe care rușii vor să-l facă în 2020. Deocamdată, informații oficiale n-au fost comunicate. Prima fază ar fi un program pilot, pentru 2020, unde să existe această colaborare între ruși și chinezi.

Conform informațiilor publicate de Reuters, Huawei a făcut o ofertă și a prezentat mai multe modele de dispozitive. Termenul limită pentru implementare este august 2020. Negocierile sunt purtate între compania chineză și Ministerul Comunicațiilor din Rusia. Că există discuții, fără detalii suplimentare, a fost confirmare venită de la un purtător de cuvânt al companiei.

Huawei caută o soluție la problema cu SUA

Odată pusă pe lista neagră, unde se regăsește și divizia din România, Huawei se teme că ar putea înregistra o pierdere de 10 miliarde de dolari în 2019, pe piața telefoanelor. Între timp, compania și-a prezentat Harmony OS, sistemul său de operare. Acesta ar fi folosit, în primă fază, pe televizoare și alte dispozitive din sfera IoT.

Primul dispozitiv cu acesta ar putea fi televizorul Honor.

Totodată, pentru toamnă, Huawei vrea să mai lanseze, ca dispozitive premium, Mate 30 Pro și Mate X, telefonul pliabil. Încă nu e cert dacă acestea vor fi lansate cu Android și actualizate mai târziu sau Mate 30 va fi disponibil din start cu un sistem mobil alternativ.

Sistemul de operare Aurora este deținut de Rostelecom, operatorul telecom deținut de Rusia. Totodată, este singura firmă care se ocupă de infrastructură pentru recensământ. Acesta ar trebui realizat în octombrie 2020. Rostelecom a confirmat însă că e luată în calcul o colaborare cu Huawei. Alte detalii n-a furnizat.

Sursa: Reuters