Huawei își scoate laptopurile de top și tabletele din China: De ce contează

Huawei își scoate laptopurile de top și tabletele din China: De ce contează

Huawei devine o putere din ce în ce mai mare în piața globală de gadgeturi, iar cel mai recent pas în acest sens a fost făcut la CES 2019, în Las Vegas.

Foarte mulți producători chinezi și-au făcut un obicei din lansarea unor gadgeturi atrăgătoare sau futuriste doar pentru piața din China, dar se pare că acesta nu va mai fi cazul Huawei. Cel mai puternic brand chinezesc de mobile a decis să-și aducă în vest cele mai noi gadgeturi, chiar dacă au fost anunțate inițial în luna octombrie a anului trecut.

Oficialii Huawei au confirmat la CES 2019 că ultraportabilul Matebook 13 și tableta MediaPad M5 Lite va fi disponibilă în Statele Unite, printre alte țări occidentale. Asta înseamnă că gigantul chinez are suficient de mare încredere în puterea sa de producție încât să facă față unei cereri mult mai mari pentru două dispozitive interesante.

Huawei MediaPad M5 Lite este o tabletă de Full HD de 10,1 inci cu un panou IPS LCD și un raport de aspect de 16:10. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Huawei Kirin 659 Octa-Core, 3GB RAM și o memorie internă de 32GB ce poate fi extinsă printr-un microSD. Acumulatorul este de 7500 mAh. Tableta vine cu un sistem audio din patru difuzoare certificat de Harman Kardon. Un stylus proprietar Huawei M-Pen este inclus în pachet. Prețul de achiziție este de 299 de dolari.

Huawei MateBook 13 este un notebook premium situat între liniile de produse MateBook X Pro și MateBook D ale producătorului chinez. Micuțul are o diagonală de 13 inci, cu un raport de aspect de 3:2 și o rezoluție de 2160 x 1440 pixeli asociată unui panou IPS LCD. Luminozitatea este de 300 de niți, iar gamutul de culoare este de 100% din Adobe sRGB. Ramele sunt infime, iar carcasa este realizată din aluminiu.

Pe lângă senzorul de amprentă din spatele butonului de power, MateBook 13 are un procesor Intel Whiskey Lake de generația a opta, până la 8GB LPDDR3, 256 sau 512GB spațiu de stocare în format PCIe SSD și un chipset grafic dedicat NVIDIA GeForce MX150 cu 2GB de memorie video. Prețul de start pentru el este de 999 de dolari pentru versiunea cu 256GB și 1299 de dolari dacă ai nevoie de mai mult spațiu și de chipsetul grafic dedicat.

Citește și: