Google va rezolva cea mai enervantă problemă de pe Android. Dar nu acum

Google va rezolva cea mai enervantă problemă de pe Android. Dar nu acum

Încă de când au dispărut butoanele fizice de pe telefoane a apărut și ideea de-a avea navigare prin gesturi. Apple a făcut-o pe iPhone X cu iOS 11, iar Google tot trage de acest sistem, deși nicio implementare n-a fost deosebită. Acum promite că repară tot, dar abia din 2020.

Cea mai mare problemă a Google e că Android e folosit diferit de mai toți producătorii mari. Astfel, ai o versiune pe Samsung, una pe Huawei, alta pe OnePlus (care e și cea mai apropiată de Android stock). Și navigarea prin gesturi e prost implementată chiar și în Android 10.

Pe Android 10, există o bară de control ca pe iOS. De acolo pornești ca să ajungi în meniul de multitasking. Și tot de-acolo schimbi între aplicații. Implementarea pe OnePlus 7T e foarte bună. Doar că nu toți producătorii vor folosi același sistem.

Ce schimbă Google odată cu 2020

De anul viitor, compania a decis să impună ce versiune de Android poate fi instalată pe telefoane. Totodată, uniformizează implementarea gesturilor.

Conform documentelor oficiale ale Google, compania trasează, la propriu, limite între care ar trebui să funcționeze navigarea prin gesturi. Astfel, a setat o limită pentru înălțime, când vrei să ajungi în Home, dar și un spațiu pentru Back.

Dincolo de toate cerințele tehnice, ce încearcă Google acum să facă e ca măcar la nivel de interacțiune toate versiunile de Android să fie la fel. De exemplu, pe Samsung cu One UI din prezent, interacțiunea prin gesturi presupune să ai trei zone la bază pe care faci swipe ca să ajungi înapoi, în Home sau în meniul de multitasking.

Tot în cazul Samsung, care are o zonă pe care o poți activa cu un swipe din lateral, aceea e clar definită de Google în prima treime de sus. Astfel, n-ar trebui să interfereze cu zona definită pentru gesturi și navigare în sistemul de operare.

Citește și: